Σοκ για Ζακ Κωστόπουλο: Τι βρέθηκε στο κεφάλι του κατά τη νεκροψία και το έκρυψαν. Δολοφονία

Τι βρέθηκε στο κεφάλι του Ζακ Κωστόπουλου κατά τη νεκροψία;

Χωρίς το βίντεο δεν θα υπήρχε καν αυτή η ελλιπής δικογραφία και αν ο Ζακ δεν είχε υποστήριξη από οικογένεια και φίλους τα αίτια θανάτου θα έμεναν «αδιευκρίνιστα», είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καν απόπειρα ληστείας χωρίς απειλή ή άσκηση βίας, ούτε ευσταθούν τα περί «άμυνας» για χτυπήματα σε έναν άνθρωπο γονατισμένο μέσα σε μία βιτρίνα, τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

Ήδη υπάρχει εύρημα για εγκεφαλικό ανεύρυσμα, όπως ανέφερε, αλλά και «πολλά βίντεο», ενώ έχει ζητηθεί το υλικό των καμερών από τα καταστήματα της περιοχής. Ο ανακριτής «είναι σε γνώση» του ότι αστυνομικοί επίσης τον χτύπησαν ενώ ήταν ήδη αιμόφυρτος στο έδαφος.

«Αυτή η δικογραφία σχηματίστηκε επειδή δόθηκε στη δημοσιότητα το βίντεο της κακοποίησης, αλλιώς δεν θα υπήρχε δικογραφία», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρρούσου. Ωστόσο, επειδή συντάχθηκε συντάχθηκε μετά το περιστατικό, η δικογραφία «έχει σημαντικές ελλείψεις. Λείπουν μαρτυρικές καταθέσεις, εκθέσεις αυτοψίας, εκθέσεις έρευνας, δεν αποκλείστηκε ο χώρος μπροστά από το κατάστημα προκειμένου να συλλεχθούν πειστήρια … ήταν ένας θάνατος που θα μπορούσε να μην έχει καν καταγραφεί, ή να καταγραφεί ως ένας θάνατος που δεν διερευνήθηκε περαιτέρω».

Από την υπάρχουσα δικογραφία, όπως υπογράμμισε, «αυτό που προκύπτει είναι κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετώπιζε ο Ζακ εάν ζούσε, αντίσταση, καθώς αναφέρει αστυνομικός ότι ο άνθρωπος που ήταν πεσμένος, βαριά τραυματισμένος στο οδόστρωμα, αντιστάθηκε κατά τη χειροπέδηση».

Υπάρχει εγκεφαλικό ανεύρυσμα ως εύρημα κατά την νεκροψία-νεκροτομή

Η κατ’ αρχήν γνωμάτευση των ιατροδικαστών, συνέχισε η ίδια «είναι ως εξής, ότι δεν έχει προσδιορίσει το αίτιο θανάτου, για να μπορέσει ο άνθρωπος να ταφεί. Ακολουθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που θα εξηγήσουν γιατί είχε δημιουργηθεί ένα εγκεφαλικό ανεύρυσμα, ως εύρημα κατά την νεκροψία-νεκροτομή», ενώ για την σχέση που μπορεί να αποδοθεί μεταξύ μίας τουλάχιστον από τις κλωτσιές που δέχθηκε, του ανευρύσματος και του θανάτου, είπε ότι «είναι προφανές ότι είναι πιο πολυπαραγοντικό το αποτέλεσμα, σε μία κατάσταση τουλάχιστον αδυναμίας. Χωρίς να είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για τα αίτια, αυτό που είναι προφανές είναι ότι ήταν σε κατάσταση αδυναμίας».

Εξάλλου, η κ. Παπαρρούσου αποκάλυψε ότι όταν ο Ζακ Κωστόπουλος «πήγε νεκρός στα Επείγοντα του Ευαγγελισμού, η αναφερόμενη αιτία θανάτου από το ΕΚΑΒ ήταν “μαχαίρωμα”», ενώ «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα με τα μέχρι τώρα δεδομένα».

Για τον χρόνο που θα χρειαστεί προκειμένου τελικά η οικογένεια να παραλάβει την σορό, καθώς όπως είπε νωρίτερα Στο Κόκκινο ο ιατροδικαστής της οικογένειας θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας, η κ. Παπαρρούσου είπε ότι «έχουμε ζητήσει να εξαχθούν τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν, αλλά δυστυχώς η σχετική διαδικασία κινείται με αυτούς τους ρυθμούς».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.