Έκτακτο δελτίο καιρού από ΕΜΥ: Προσοχή τις επόμενες ώρες. Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου

Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου;

Με καλό καιρό, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, θα πραγματοποιηθούν τόσο η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όσο και οι μαθητικές παρελάσεις στην υπόλοιπη χώρα.

Οι όποιες βροχές την Κυριακή, 28η Οκτωβρίου θα περιοριστούν στα δυτικά.

Ωστόσο, την προσοχή των πολιτών για σήμερα, Παρασκευή (26/10/2018) εφιστά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Στην Αττική σήμερα αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.

Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 3 έως 20 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο τις βραδινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο σε νότιους, νοτιοδυτικούς τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 23 βαθμούς Κέλσιου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κέλσιου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς Κέλσιου.

Πού θα βρέξει το Σάββατο

Το Σάββατο (27/10) στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τι καιρό θα κάνει στις 28 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικά νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.