Κρυφές Δημοσκοπήσεις: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος και…” Ποιος αντίπαλος παραδέχτηκε τη νίκη Τσίπρα

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις;

Όλες οι δημοσκοπήσεις, από τον Αύγουστο και μετά, δείχνουν την συνεχόμενη και μεγάλη μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αποδεικνύουν ότι είναι πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτο κόμμα και τώρα ήρθε και η επιβεβαίωση από πολιτικό αντίπαλο.

Σίγουρα συζητιέται και σε επίπεδο ΔΝΤ και σε επίπεδο Eurogroup, ώστε να υπάρξει μία συμφωνία για αυτό το ζήτημα. Το μήνυμα με τη διπλή κατάθεση του προϋπολογισμού ήταν αυτό. Με την έξοδο από τα μνημόνια αποκτήσαμε βαθμούς ελευθερίας» δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Σγουρίδης.

«Θα πρέπει όλα αυτά να γίνονται με τρόπο που να μην προκαλούν στις αγορές ανασφάλεια. Υπάρχουν ζητήματα στα οποία δύνασαι να προχωρήσεις σε μονομερείς ενέργειες, σίγουρα δεν μιλάμε πχ για το φορολογικό, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε άμεσα, αλλά για ζητήματα όπως οι συντάξεις, όπου με επιχειρήματα μπορούμε να το αποδείξουμε, δύνασαι να πας σε μονομερή ενέργεια, αν χρειαστεί, αφού δεν καταλαβαίνουν οι άλλοι. Από πού κι ως πού διαρθρωτική αλλαγή;

Στο θέμα των συντάξεων μπορούμε να πάμε σε μονομερή ενέργεια, γιατί υπάρχει δημοσιονομικός χώρος. Γενικά όμως, πρέπει να υπάρχει μία χρυσή τομή, δεν πρέπει να αποκλίνουμε πολύ από αυτά που συμφωνήσαμε, γα να μην γίνουμε σαν την Αργεντινή, που ξαναπήγε στο ΔΝΤ. Η κατάσταση είναι εύθραυστη, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος…»

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε μεταξύ άλλων, πως «οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

Εμείς, οι ΑΝΕΛ κρατήσαμε την κυβέρνηση και βγήκε η χώρα στο οικονομικό ξέφωτο. Με οποιονδήποτε άλλον και να είχε συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε δύο φορές εκλογές. Μερίδιο αυτής της επιτυχίας, πχ για την καταπολέμηση της ανεργίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, οφείλεται και στη σταθερότητα της κυβέρνησης λόγω των ΑΝΕΛ.»

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.