Θρήνος: Πέθανε ξαφνικά ο λαϊκός τραγουδιστής Μάνος Παπαδάκης. Βιογραφικό

Πέθανε ο τραγουδιστής Μάνος Παπαδάκης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 77 ετών, ο λαϊκός τραγουδιστής Μάνος Παπαδάκης.

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς Κρήτης, το 1941 και τα πρώτα μουσικά βιώματα τα παίρνει από τον πατέρα του Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε σπουδάσει Βυζαντινή μουσική.

Μόλις 26 ετών, προσπαθούσε να κάνει καριέρα ανάμεσα στους μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής: Καζαντζίδη, Γαβαλά, Ζαγοραίο κ.α.

Τραγουδούσε τότε στο ”Φαληρικόν” μαζί με τον Βασίλη Τσιτσάνη και τη Χαρούλα Λαμπράκη και ένα βράδυ πήγε να τους ακούσει ο στιχουργός Πυθαγόρας.

Ο γνωστός στιχουργός είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Μάνο Παπαδάκη χωρίς να κάνουν όμως ”επιτυχία”.

Εκείνη τη φορά γύρισε και του είπε: Σού’χα δώσει τέσσερα – πέντε κομμάτια που δεν ”πήγαν”. Θα σου δώσω άλλο ένα, τελευταίο, κι άμα δεν ”πάει” κι αυτό, δεν σου ξαναγράφω! Πάρ’ τον Βασιλειάδη κι ελάτε απ’ το σπίτι… Επρόκειτο για το θρυλικό πλέον ”Θα τα κάψω τα λεφτά μου”.

Πραγματικά, παίρνει αγκαζέ ο Παπαδάκης τον αρμονίστα – ακορντεονίστα και συνθέτη Βασίλη Βασιλειάδη, με τον οποίο επίσης είχαν συνεργαστεί, και πάνε από το σπίτι του Πυθαγόρα στην Κοκκινιά.

Επί τόπου ο Βασιλειάδης παίρνει τους στίχους και σκαρώνει την πιασάρικη μελωδία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.