Βόμβα: Στη φυλακή το ζεύγος Παπαντωνίου. Ποιες οι κατηγορίες, τι κατέθεσε η σύζυγος

Τι κατέθεσε το ζεύγος Παπαντωνίου πριν οδηγηθεί στη φυλακή;

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης (23/10) ο πρώην υπουργός εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγ’ος του, Σταυρούλα Κουράκου, κατηγορούμενοι για ξέπλυμα «βρομικου» χρήματος.

Δύο ανακριτές κατά της Διαφθοράς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας έδειξαν το δρόμο της φυλακής στο ζεύγος Παπαντωνίου μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογητικής διαδικασίας για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μετά από έξι ώρες ολοκληρώθηκε και η απολογία της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου Σταυρούλας Κουράκου η οποία κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος του πρώην υπουργού αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια ύποπτη ροή χρήματος που να κατέληξε στους λογαριασμούς τους δικούς της και του συζύγου της.

Έπειτα από 16 ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου ενώπιον των ανακριτών κατά της διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου.

Το ζεύγος Παπαντωνίου κατηγορείται για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος 2.800.000 ελβετικών φράγκων, το οποίο φέρεται να έλαβε ως δώρο ο άλλοτε κραταιός υπουργός για να προωθήσει την κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Γ. Παπαντωνίου απολογούμενος έκανε λόγο για πλήρες αδιέξοδο «των διωκτών του» το οποίο , όπως ισχυρίζεται τους ανάγκασε «να εφεύρουν ένα πρωτοφανές σενάριο» συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Χαρακτηριστικά φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές κατά της διαφθοράς : «Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.