Πρόγνωση καιρού, Ζορμπάς: Πότε εξασθενούν επιτέλους τα φαινόμενα, έρχονται 30άρια

Ποια η πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα;

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα χτύπησε το κύμα κακοκαιρίας κυρίως την Εύβοια, αλλά και τη Φθιώτιδα, τις Σποράδες και την Ανατολική Θεσσαλία, το οποίο κατά τη διάρκεια της νύχτας επεκτάθηκε στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Συνολική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ οι πληγές που αφήνουν πίσω τους, είναι μεγάλες.

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται στο Μαντούδι Ευβοίας, ενώ χάθηκε ένας κτηνοτρόφος στον Αλμυρό Βόλου.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ σήμερα βροχές πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ τα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο.

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και δύτες που έχουν φτάσει στην Εύβοια

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και δύτες που έχουν φτάσει στην Εύβοια από την Αθήνα προσπαθούσαν μέχρι αργά να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνται στην Εύβοια, ενώ θα ζητηθεί συνδρομή και από το Λιμενικό.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι 67 και 65 ετών από το Μαντούδι, που το όχημά τους παρασύρθηκε σε ρέμα στην περιοχή Σπαθαρίου-Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας και έναν 27χρονο οδηγό από την Στροφιλιά, που το όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Προκοπίου – Μαντουδίου. Εκτός οχήματος βρέθηκε η συνοδηγός του.

Το Μαντούδι έχει αποκλειστεί, καθώς λόγω κατολισθήσεων έκλεισαν και οι δύο είσοδοί του, ενώ ο ποταμός Κηρέας πέρασε μέσα από τους δρόμους, με αποτέλεσμα σπίτια και επιχειρήσεις να πλημμυρίσουν, άνθρωποι να ανεβαίνουν στις ταράτσες για να προστατευθούν.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια κοντά στις όχθες και οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν να μην διαμένουν σε ισόγεια και υπόγεια. Από το Προκόπι προς το Μαντούδι ο δρόμος είναι αδιάβατος από τους ορμητικούς χειμάρρους.

Η κατάσταση περιγράφεται δραματική από τους κατοίκους. «Να σταματήσει η βροχή να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας» είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου στην ΕΡΤ.

Υπερχείλισε και το ρέμα του Ξηριά με συνέπεια να κλείσουν οι επαρχιακοί δρόμοι γύρω από την Ιστιαία προς Άγιο Γεώργιο, Καμάρια, Ωραιούς, νέο Πύργο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για τη Δευτέρα.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο νότιο άκρο του νομού Φθιώτιδας, στην περιοχή από τον Θεολόγο έως τον Άγιο Κωνσταντίνο και στη Αταλάντη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.