Τραγικές στιγμές για τον Κώστα Σημίτη: Ποιοι ετοιμάζονται να τον εξοντώσουν. Λύτρωση

Τι συνέβη με τον Κώστα Σημίτη;

«Ξεκίνησε η επιχείρηση Σημίτης», γράφει σήμερα στη στήλη του ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ και αποκαλύπτει ότι στην κυβέρνηση υπάρχει σχέδιο να βρεθεί στο στόχαστρο και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με αφορμή την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος είναι έντονη η ανάγκη του Μαξίμου να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και επειδή εκτιμάται ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα είναι αδύναμη για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος, γι’ αυτό και, επικαλούμενος πηγές του, αναφέρει ότι θα επιχειρηθεί μια ηχηρή ποινική δίωξη, κι αυτή θα είναι προς τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Γράφει ο δημοσιογράφος:

«Επείγεται να αλλάξει την ατζέντα ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά εξ όσων πληροφορούμε δεν θα το επιχειρήσει μόνο με τη συνταγματική αναθεώρηση που όπως φαίνεται θα είναι τελείως της πλάκας. Όχι. Άλλωστε καμία συνταγματική αναθεώρηση δεν φέρνει ψήφους ούτε συγκρατεί ψήφους που είναι υπό αναχώρηση από το οικείο μαντρί.

Οι (κυβερνητικές) πηγές που διαθέτω εδώ και εκεί με ενημερώνουν ότι στους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, υπογείων και ανωγείων, είναι μια ηχηρή ποινική δίωξη, η οποία θα καταφέρει, εκτιμούν, «τελειωτικό χτύπημα» στο περίφημη «σάπιο, παλιό πολιτικό κατεστημένο». Και κατά ποίου μπορεί να είναι αυτή η δίωξη ώστε να επιφέρει το προαναφερόμενο, θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα; Κατά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Υποθέτω δεν ξένισε κανέναν ότι από τις πρώτες ώρες μετά την προφυλάκιση του Γιάννου (Παπαντωνίου) η συζήτηση μεταφέρθηκε στην περίφημη «αφωνία» Σημίτη για την υπόθεση, λες και ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει σώνει και καλά να τοποθετηθεί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση για την προφυλάκιση ενός πρώην υπουργού του.

Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργούν τα βορβορώδη υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι ανέσυραν μία φράση, από μία απολογία ενός καταδικασθέντος πολλάκις στα γαλλικά δικαστήρια, γάλλου μεσάζοντα για την αναβάθμιση των φρεγατών, φράση με την οποία προσπάθησε να επιλέξει τον κ. Σημίτη προ δεκαετίας και πλέον, μόνο και μόνο επειδή δεν κέρδισε τη δουλειά.

Κατά τις πηγές μου, και με αφορμή την υπόθεση Παπαντωνίου, φαίνεται πως έχει ανατεθεί (με τι κονδύλια άραγε;) σε διεθνές γραφείο ερευνών η αναζήτηση στοιχείων που να «δένουν» τα υπονοούμενα του γάλλου μεσάζοντα, αναφορικά μ τον κ. Σημίτη και μέλη της οικογένειάς του. Στόχος είναι να «χτιστεί» κάποια κατηγορία είτε σε σχέση με τη δήθεν καταγγελία του Γάλλου μεσάζοντα είτε με εξοπλιστικές προμήθειες που έγιναν κατά τη δεύτερη τετραετία της διακυβέρνησής του.

Και απώτερος στόχος βέβαια, όπως προανέφερα, είναι να εξελιχθεί αυτό το πράγμα έως τις προσεχείς εκλογές, ώστε ο χώρος της Κεντροαριστεράς να υποστεί όσα υπέστη στις εκλογές του 2012, τις παραμονές των οποίων συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο» μου αναφέρθηκε, και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω…».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.