Σκλαβενίτης, αλλαγές: Ποια εταιρεία πουλάει. Ποιο άλλο σούπερ μάρκετ την αγοράζει

Ποια εταιρεία πουλάει ο Σκλαβενίτης;

Αγοραστή για το 55% της αλυσίδας Κρόνος – Καρακίτσος, που σήμερα ελέγχει η αλυσίδα Σκλαβενίτης, αναζητά να βρει για λογαριασμό της τελευταίας η Alpha Bank, όπως αναφέρουν στο Capital.gr τραπεζικές πηγές.

Η Κρόνος – Καρακίτσος, το 55% της οποίας πέρασε στον έλεγχο της Σκλαβενίτης με το deal διάσωσης του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος, διαθέτει 17 μεσαίας κατηγορίας καταστήματα στην Πάτρα και στο Ρίο, τα οποία έχουν διατηρήσει την ταμπέλα τους. Κάτι που δεν συνέβη με όλα τα υπόλοιπα καταστήματα της πρώην Μαρινόπουλος τα οποία έχουν περάσει στον έλεγχο της Σκλαβενίτης και στα οποία η αλλαγή της ταμπέλας σε Σκλαβενίτης ήταν το πρώτο βήμα για την αναδιάρθρωση του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος.

Το ενδιαφέρον σε αυτή τη φάση είναι ποιος θα πάρει το 55% των μετοχών της Κρόνος Καρακίτσος και αν μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι και η αλυσίδα Spar Hellas, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Φοίβος Καρακίτσος, υιός του Ν. Καρακίτσου ιδρυτού της Κρόνος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και εμπορικός διευθυντής της Μαρινόπουλος.

Φυσικά δεν μπορεί να αποκλείονται και άλλοι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του προς πώληση ποσοστού της Κρόνος είτε βρίσκονται στη μεσαία κατηγορία όπου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ή στους μεγάλους της αγοράς. Στο παρελθόν, πριν η Κρόνος περάσει το 2014 στη Μαρινόπουλος, στην κούρσα διεκδίκησή της είχαν βρεθεί 4 μεγάλες αλυσίδες οι οποίες ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν ισχυρότερη θέση στην Πάτρα.

Η πατρινή αλυσίδα, ιδρυτής της οποίας είναι ο κ. Νικός Καρακίτσος, πέρασε στον έλεγχο της Μαρινόπουλος το 2014 και δόθηκε ως “προίκα” στην Σκλαβενίτης με το deal διάσωσης. Η αλυσίδα Κρόνος ιδρύθηκε το 1981 οπότε και λειτούργησε το πρώτο κατάστημα.

Ακολούθησε το 1982 το κατάστημα της οδού Ιώνιας, ενώ η πορεία συνεχίσθηκε με την ίδρυση του καταστήματος της οδού Κανακάρη το 1987 και ακολούθησαν τα υπόλοιπα καταστήματα. Η εταιρεία διαθέτει και κεντρική αποθήκη 2.000 τ.μ. στα Ζαρουχλέικα Πατρών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.