Ξεφτίλα: Ποιοι κάλυπταν 20 χρόνια τον Κλεάνθη Κωνσταντινούδη του ΤΕΙ Σερρών

Ποιοι ήξεραν τη δράση του Κλεάνθη Κωνσταντινουδη και τον κάλυπταν;

Βοούσε για χρόνια (περισσότερα από… 10!) η πόλη για το γεγονός ότι ο 59χρονος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, αφενός έπαιρνε φακελάκια για να περνά στις εξετάσεις τους φοιτητές, αφετέρου την έπεφτε σε φοιτήτριές του με αντάλλαγμα… έναν καλό βαθμό.

Όπως φαίνεται από τις καταθέσεις και την αίσθηση της κοινής γνώμης στην πόλη, οι δοσοληψίες του 59χρονου καθηγητή ήταν γνωστές και μάλλον υπήρχε μια τάση συμβιβασμού με τις «απαιτήσεις» του, αφού όλοι βολεύονταν.

Άλλοι… βολεύονταν κι άλλοι ανέχονταν!

Οι φοιτητές από τη μια θεωρούσαν «καθεστώς» τον καθηγητή και γνώριζαν ότι χωρίς διάβασμα, «ακουμπώντας» τα 250€/μάθημα θα περνούσαν τα μαθήματά του (σ.σ. εδώ χαμένοι ήταν οι μελετηροί φοιτητές), οι συνάδελφοι του καθηγητές στο πλαίσιο του «ωχ αδελφισμού» ανέχονταν τη δράση του (σ.σ. ίσως και μερικοί να την ζήλευαν), η διοίκηση του ΤΕΙ περίμενε (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) τον «ήρωα» φοιτητή που (με κίνδυνο να μην πάρει ποτέ πτυχίο) θα τον καταγγείλει επώνυμα και με στοιχεία, για να πάρει … «μέτρα».

Η διοίκηση του ΤΕΙ (τωρινή και προηγούμενες), και ο Πρύτανης όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, επικαλείται το «νεαρό» της διοίκησής του, «αναλάβαμε μόλις τον Δεκέμβριο του 2017», λέει σε δηλώσεις του, (ω σα να μην υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση) επικαλείται «άγνοια» επώνυμων καταγγελιών, οι οποίες όμως δεν αποτέλεσαν πρόβλημα στο να «τιμωρήσουν» και να εξαντλήσουν την εκπαιδευτική δικαιοσύνη, με την «έγγραφη επίπληξη» (σ.σ. αλήθεια πολύ θα θέλαμε να διαβάσουμε αυτή την έγγραφη επίπληξη) του καθηγητή για την δράση του το… 2015!

Ο Συνήγορος του Πολίτη θρυαλλίδα εξελίξεων

Επρεπε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρύτανη Δημήτρη Ψαθά, να έρθει το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη τον Ιανουάριο του 2018 το οποίο ζητούσε απάντηση για, καταγγελίες που έγιναν προς αυτόν τον Νοέμβριο του 2017 από φοιτητές. Τι έπραξε τότε η Διοίκηση του ΤΕΙ;;; Απάντησε στον συνήγορο του Πολίτη για τις καταγγελίες;;; κι αν ναι τι απάντησε;;;

Ή περίμενε να έρθει το έγγραφο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ πέντε μήνες αργότερα (τον Μάιο του 2018) οπότε και… «αναγκάστηκε» να συνεργαστεί με την αστυνομία για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Θέλω να ελπίζω ότι αυτή τη φορά η υπόθεση θα κλείσει σε κάθε περίπτωση ώστε να μη μείνει καμία σκιά. Αν έχουν διαπραχθεί οι πράξεις αυτές να επιβληθεί η αυστηρότερη ποινή που προβλέπει ο νόμος συν τοις άλλοις και για παραδειγματισμό», τονίζει τώρα σε δηλώσεις του ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Τώρα τρέχουν να φανούν… «βασιλικότεροι του βασιλέως»

Με σημερινές (3/10) δηλώσεις του δε… ως προς τα αν η διοίκηση του Ιδρύματος θα περιμένει την Δικαιοσύνη προκειμένου να κινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες, ο κ. Χασάπης ήταν σαφής: “Δεν θα περιμένουμε την Δικαιοσύνη. Αύριο στην σύγκλητο θα κινήσουμε την πειθαρχική διαδικασία, θα την κοινοποιήσουμε στο υπουργείο, γιατί εμείς μπορούμε να επιβάλουμε ποινές που έχουν ένα χρονικό όριο, ενώ ο υπουργός Παιδείας είναι εκείνος που μπορεί να επιβάλει μεγαλύτερες”.

Η δράση του καθηγητή

Ο 59χρονος, όπως φαίνεται, είχε δύο συνεργάτες για να παίρνει τα «φακελάκια» προκειμένου να περάσουν το μάθημά του οι φοιτητές. Επίσης, ένας άλλος τρόπος ήταν να απαιτεί την πρακτική τους εργασία (χωρίς αμοιβή φυσκιά) σε «συνεργαζόμενο» φροντιστήριο, ενώ δεν δίσταζε να ζητήσει ακόμη και σεξουαλικά ανταλλάγματα από φοιτήτριες που του «γυάλισαν» στο μάτι.

Πληθαίνουν, άλλωστε, και οι καταγγελίες για φοιτητές/τριες που κόπηκαν στο μάθημά του ώστε να ενδώσουν στις απαιτήσεις του.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι οδήγησε 2 φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών που ο καθηγητης τους πρότεινε να γραφτούν σε φροντιστήριο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και αφού πληρώσουν την ταρίφα των 250 ευρώ τότε σίγουρα θα πέρναγαν το μάθημα.

Εκείνοι απευθύνθηκαν στην ΕΛΑΣ και από την στιγμή που την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και με βάσει και την καταγγελία στον συνήγορο του πολίτη, στήθηκε μια επιχείρηση με άρση του τηλεφωνικού απόρρητου και τελική κατάληξη την αστυνομική παγίδα της περασμένης Δευτέρας (1/10) όπου προσημειώθηκαν χρήματα, παραδόθηκαν στους φοιτητές, εκείνοι τα έδωσαν στους… φροντιστηριάρχες και τη στιγμή της δοσοληψίας επενέβησαν οι αστυνομικοί και τους συνέλαβαν. Χειροπέδες την ίδια ώρα πέρασαν και στον… εγκέφαλο της σπείρας, τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών.

Μετρητά και καταθέσεις εκαντοντάδων χιλιάδων ευρώ

Στις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ύψους 140.000 ευρώ πλήθος Τραπεζικών βιβλιαρίων καθώς 15 κινητά τηλέφωνα.

Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε την Τρίτη (2/10) κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή την προσεχή Παρασκευή 5/10. Μέχρι τότε παραμένουν προφυλακισμένοι. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.