Φοβισμένος Ερντογάν: Ποιον ψάχνει μανιωδώς στην Ελλάδα, γιατί τρέμει [φωτο]

Ποιον ψάχνει στην Ελλάδα ο Ερντογάν;

Τουρκικό δικαστήριο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία κατάθεσης αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Arif Erdem, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών στην Τουρκία για εικαζόμενη ένταξη στο απαγορευμένο θρησκευτικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα ahvalnews.

Το ένταλμα σύλληψης του Arif Erdem εκδόθηκε από τις τουρκικές αρχές τον Ιούλιο του 2016, λίγες μόλις ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης του κόμματος AKP και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα ο Arif Erdem λέγεται ότι κατάφερε λίγο αργότερα να περάσει τα σύνορα και να διαφύγει στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των τουρκικών αρχών παραμένει επί του παρόντος.

Ο Arif Erdem είναι ένας από τους πολλούς Τούρκους ποδοσφαιριστές που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο κίνημα Γκιουλέν (FETO), το οποίο η τουρκική κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ίδιος ο Arif Erdem αρνείται ότι «είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα προξενούσε την παραμικρή βλάβη στο έθνος και την πατρίδα του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Arif Erdem, υπήρξε τουλάχιστον 60 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας, και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ως παίχτης της Γαλατασαράι, μαζί με την οποία κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.