Μικρός Μπεν, ραγδαίες εξελίξεις: Τι βρέθηκε και φέρνει ολική ανατροπή σε υπόθεση. Είναι ζωντανός;

Τι βρέθηκε και αναζωπύρωσε τις ελπίδες της οικογένειας του Μικρού Μπεν;

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991, όταν ήταν μόλις 21 μηνών και ενώ βρισκόταν στην Κω με την οικογένειά του.

Η οικογένεια του μικρού Μπεν ενημερώθηκε ότι το DNA που είχε βρεθεί σε ένα παιχνίδι αυτοκινητάκι, δεν ήταν δικό του.

Τον Σεπτέμβριο, οι ιατροδικαστές διεμήνυσαν στην οικογένεια Νίνταμ στην Οξφόρδη ότι εντόπισαν ίχνη DNA από αίμα σε αποσύνθεση μέσα στο παιχνίδι-αυτοκινητάκι που είχε βρεθεί στο σημείο εξαφάνισης του μικρού Μπεν. Η μητέρα έδωσε δείγμα DNA στην ομάδα των ιατροδικαστών, αλλά τελικά δεν ταίριαζε με αυτό στο παιχνίδι.

Μαθαίνοντας τα δυσάρεστα νέα, η 44χρονη Βρετανίδα μητέρα είπε: «Αργά και βασανιστικά εδώ και 27 χρόνια συνεχίζεται το δράμα μας. Είναι ένας πόνος δίχως τέλος. Εάν το αίμα δεν είναι του Μπεν, τότε σε ποιον ανήκει; Είμαστε συντετριμμένοι.

Πραγματικά πιστέψαμε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό και ότι θα αποδεικνυόταν πως ο Μπεν είναι νεκρός. Θα μπορούσαμε επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν την υπόθεση εξαφάνισης και να αρχίσουμε τη διαδικασία του πένθους. Τώρα δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Είναι ο Μπεν νεκρός ή ζωντανός;».

Το παιχνίδι βρέθηκε από έναν ηλικιωμένο άνδρα στην Κω το 2016. Αυτός ο άνδρας δήλωσε στη βρετανική αστυνομία ότι πίσω από τον θάνατο του μικρού Μπεν βρίσκεται ο Έλληνας Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο οποίος έχει πεθάνει από καρκίνο. Σύμφωνα με την μαρτυρία αυτού του άνδρα, ο χειριστής εκσκαφέα που έφυγε από τη ζωή το 2015, είχε πει ότι ο Μπεν σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα και ότι ο Μπάρκας είχε καλύψει τη σορό σε ένα πηγάδι. Οι Βρετανοί ντετέκτιβ θεωρούν ότι καταπλάκωσε τον Μπεν με τον εκσκαφέα και πανικοβλήθηκε, αποκρύπτοντας τα στοιχεία και μεταφέροντας το σώμα του σε μία κοντινή τοποθεσία.

Η οικογένεια του εκλιπόντος αρνείται ότι έχει κάποια ανάμιξη με την εξαφάνιση του μικρού Μπεν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.