Ξέσπασε ο Ριχάρδος στην απολογία του: “Δεν έχω σχέση. Εγώ έσπρωχνα στην Τουρκία μόνο…”

Ποια η απολογία του Ριχάρδου για το λαθρεμπόριο χρυσού;

Στον ανακριτή με χειροπέδες οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων «Ριχάρδος», Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο Ριχάρδος δήλωσε σε δημοσιογράφο του σταθμού πως «δεν έχει σχέση με το παράνομο μέρος αυτής της ιστορίας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι ποσότητες χρυσού που τον αφορούν και μεταφέρθηκαν με βαλίτσες είναι καθ’ όλα νόμιμες και διαβεβαίωσε πως τα παραστατικά που έχει στα χέρια του θα επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του.

Όπως υποστήριξε, ο λόγος που «έμπλεξε» στην υπόθεση, είναι επειδή ο ίδιος είχε νόμιμες συναλλαγές με τους Τούρκους που εμπλέκονται στο κύκλωμα.

Ο Ριχάρδος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά του. Λόγω απουσίας εκτός Αθηνών του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, αλλά και λόγω έλλειψης στοιχείων του κατηγορητηρίου, ο ενεχυροδανειστής ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Κυριακής.

Ηδη ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι ο εντολέας του είναι αθώος και ότι όλη η δραστηριότητά του είναι απολύτως νόμιμη.

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθούν επίσης σήμερα οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τη μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί αύριο και να ολοκληρωθεί την Κυριακή, καθώς οι 63 εμπλεκόμενοι έχουν χωριστεί σε ομάδες για τις απολογίες τους.

Οι θεωρούμενοι ως μέλη των δύο κυκλωμάτων που εξήγαγαν παράνομα χρυσό σε τρίτη χώρα είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες και καλούνται να διατυπώσουν τη θέση τους για όσα τους καταλογίζονται στη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία.

Διαβάστε πώς καίει τον παρουσιαστή το πρωτοσέλιδο του Χίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.