Υπό άκρα μυστικότητα Τσίπρας – Σπίρτζης στο Μάτι: Ποιους συνάντησαν, τι είπαν. “Ήρθαμε σήμερα επειδή…” [φωτο]

Με ποιους συναντήθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Χρήστος Σπίρτζης στο Μάτι;

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της απεργίας των δημοσιογράφων, Αλέξης Τσίπρας και Χρήστος Σπίρτζης επέλεξαν να επισκεφτούν το Μάτι, το πρωί της Τρίτης (27.11.2018). Ήπιαν καφέ με κατοίκους και συζήτησαν μαζί τους.

Πρώτος έφτασε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, λίγο μετά τις 10:00 και ακολούθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σε καφέ της περιοχής, συνάντησαν κατοίκους από το Μάτι και το Νέο Βουτζά, δυο από τις περιοχές που επλήγησαν από την φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Παρών ήταν ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς. Τα θέματα συζήτησης ήταν τα μέτρα, οι αποφάσεις, η πορεία εκτέλεσης των εργασιών, αλλά και λύσεις σε νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.

«Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι «κλειστά», η συζήτηση «ανοιχτή»», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας. Και η φράση αυτή ήταν η… μοναδική που εκστόμισε.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο υπουργός Μεταφορών, που δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν οι φάκελοι για να εκδοθούν οι άδειες επισκευής (για όσους τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν “πράσινα”), ανακατασκευής (για τα σπίτια με “κίτρινη” σήμανση) και ανακατασκευής (για όσους τα σπίτια χαρακτηρίστηκαν “κόκκινα”, δηλαδή υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τη φωτιά).

Οι πρώτες μπουλντόζες, είπε ο κ. Σπίρτζης, «μπουν» στην περιοχή από τον Ιανουάριο και μετά και πρόσθεσε πως όσοι είχαν σπίτια σε ρέματα, αυτά δεν θα ξαναχτιστούν. Οι ιδιοκτήτες τους όμως θα αποζημιωθούν για να χτίσουν αλλού.

Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον Χρήστο Σπίρτζη να δοθεί προτεραιότητα σε όσους ζουν μόνιμα στην περιοχή, κάτι που φυσικά έγινε δεκτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να επιστρέψει στο Μάτι για να συναντήσει εκπροσώπους των νέων της περιοχής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.