Σουμάχερ: Αποκαλύψεις σοκ 5 χρόνια μετά το δυστύχημα

Ποιες οι αποκαλύψεις για το δυστύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ;

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Μίκαελ Σουμάχερ στο κεφάλι. Ο Γερμανός πιλότος συνεχίζει να δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα, αυτόν για τη ζωή του. Οι αποκαλύψεις του υπεύθυνου της ομάδας διάσωσης του Γερμανού πιλότου.

Το ονοματεπώνυμο Μίκαελ Σουμάχερ είναι… συνώνυμο της επιτυχίας στη Formula 1. Στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του ο Γερμανός «πιλότος», ο οποίος στις 3 Ιανουαρίου γίνεται 50 ετών (3/1/1969), κατέκτησε επτά πρωταθλήματα οδηγών, με αποτέλεσμα να είναι μακράν πρώτος στη σχετική λίστα.

Επίσης κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες στη Formula 1 με 91, ενώ πήρε και 68 “pole position”, επίδοση που αποτελούσε ρεκόρ μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2017, όταν τον ξεπέρασε ο Λιούις Χάμιλτον στα επίσημα δοκιμαστικά για το ιταλικό γκραν πρι. Επίσης, κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες παρουσίες στο βάθρο των νικητών, αφού πλασαρίστηκε 155 φορές στην καριέρα του στην πρώτη τριάδα ενός αγώνα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο, δίνει έναν άλλο αγώνα, τον σπουδαιότερο της ζωής του, εκτός πίστας, αφού σαν σήμερα, στις 29 Δεκεμβρίου 2013, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων μαζί με τον -14χρονο τότε- γιο του, Μικ, ο «Σούμι» έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε ένα βράχο. Μολονότι φορούσε κράνος, ο τραυματισμός ήταν σοβαρός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε τεχνητό κώμα και υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις για να σωθεί η ζωή του. Μετά την εισαγωγή του οι γιατροί έλεγαν πως, εάν ο Γερμανός δεν φορούσε κράνος, θα είχε πεθάνει σχεδόν σίγουρα, ενώ χαρακτήριζαν την κατάσταση της υγείας του «εξαιρετικά σοβαρή».

Ο άτυχος Μίκαελ Σουμάχερ λέγεται πως δεν είναι πλέον «καθηλωμένος» στο κρεβάτι, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του, μιας και η οικογένεια του συνεχίζει να κρατάει κλειστά… τα χαρτιά της.

Οι αποκαλύψεις του διασώστη του Μίκαελ Σουμάχερ:

Πέντε χρόνια μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του, ο υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης του Μίκαελ Σουμάχερ, Στέφαν Μποζόν, μίλησε για τα όσα ακολούθησαν μετά το ατύχημά του Γερμανού πιλότου στο γαλλικό θέρετρο Μεριμπέλ, παραχωρώντας συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Focus.

“Οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο είπαν ότι επειδή ο χώρος που συνέβη ήταν δίπλα στην πλαγιά, ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να τον μεταφέρουν με προσοχή. Και ήταν ξεκάθαρο πως ήταν πολύ σοβαρό, διαφορετικά δεν θα είχαμε χρησιμοποιήσει ελικόπτερο. Ο κος Σουμάχερ ήταν τυχερός”, τόνισε ο Μποζόν.

Όσο για το τι έγινε όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε δίπλα στην πλαγιά, δήλωσε: “Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά από την βάση ελικοπτέρων στην Κουρσεβέλ μέχρι το Μέριμπελ. Θυμάμαι ακόμα ότι οι γιατροί έκτακτης ανάγκης του ελικοπτέρου είχαν προβλήματα με τις πρώτες βοήθειες λόγω της θέσης του ατυχήματος. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να πετάξουν πρώτα για το Μουτιές για να τον σταθεροποιήσουν. Στην συνέχεια, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ”. ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Στεφάν Μποζόν, ο οποίος ήταν ο διοικητής του τμήματος διάσωσης, πρόσθεσε: “Κάποιοι από τους ανθρώπους μας ήταν ήδη στο σημείο το ίδιο απόγευμα. Εγώ πήγα την επόμενη ημέρα, πήρα φωτογραφίες, μίλησα με ειδικούς. Είδα επίσης, την πέτρα που χτύπησε το κεφάλι του. Το θέμα ήταν πως είχε χιονίσει τόσο λίγο τις προηγούμενες ημέρες που οι πέτρες ήταν ελαφρά καλυμμένες με χιόνι. Δεν μπορούσε να δει την πέτρα. Αλλά αν είχε χιονίσει περισσότερο, ο Μίκαελ Σουμάχερ πιθανότατα θα είχε γλιστρήσει από την πρώτη πέτρα. Ο Σουμάχερ ήταν σαφώς εκτός της οργανωμένης περιοχής της πλαγιάς εκείνη τη στιγμή. Αλλά μόνο κατά μερικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν έφταιγε ο υπεύθυνος του θερέτρου. Γιατί αν βγεις εκτός, έχεις εσύ την ευθύνη”.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει επισκεφτεί την οικογένεια, απάντησε: “Όχι, δεν ξέρω πως είναι. Αλλά σκέφτομαι συχνά αυτό το ατύχημα. Για παράδειγμα, όταν βλέπω πλαγιές με πέτρες στην άκρη. Γι’ αυτό θα ήθελα να ακούσω καλά νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ”.

Δείτε πόσα κιλά και πόσο ύψος έχασε ο Μίκαελ Σουμάχερ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.