Ανατροπή στη πολυτάραχη εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού: “Τον σκότωσαν και τον…”

Τι συνέβη τελικά στον Δημήτρη Γραικό;

Ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης έφερε ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση και ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του άτυχου κτηνοτρόφου, χαρακτηρίζοντας εσφαλμένη την απόφαση της Εισαγγελέως να στείλει την υπόθεση στο Αρχείο.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι επίσημα πλέον η υπόθεση του Δημήτρη Γραικού χαρακτηρίζεται ανθρωποκτονία από πρόθεση, δηλαδή δολοφονία.

Εκδόθηκε σήμερα διάταξη του εισαγγελέα εφετών, ο οποίος σε μία πολυσέλιδη διάταξη δίνει παραγγελία στον εισαγγελέα πρωτοδικών να ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δηλαδή δολοφονία και να σταλεί αμέσως η υπόθεση στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, αναλύοντας ένας προς ένα τα γεγονότα», δήλωση στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

«Άνοιξε η γη και τον κατάπιε… Αναρωτιέμαι πως έγινε αυτό… Ακολουθήσαμε και εμείς τη διαδρομή που φάνηκε να έκανε σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραψαν.

Κανείς δεν βρέθηκε που να είδε κάτι. Στα σφαγεία μας είπαν πως στο γεύμα που ακολούθησε τη σφαγή των ζώων εκείνη την ημέρα, ήταν αρκετά άτομα.

Οι περισσότεροι έφυγαν και έμεινε ο Δημήτρης Γραικός με τον έμπορο με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή και η κυρία που κρατούσε το κυλικείο.

Αφού κοίταξαν κάποια τιμολόγια, πρώτος έφυγε ο έμπορος και στη συνέχεια ο σύζυγος μου», είπε σε συνέντευξή της στην Αγγελική Νικολούλη η σύζυγός του κτηνοτρόφου, η οποία δεν έκρυψε και την ένταση που υπήρχε ανάμεσα στο ζευγάρι μετά από 25 χρόνια γάμου.

Ανέφερε πως την ημέρα της εξαφάνισης βρισκόταν μέχρι το μεσημέρι στο σπίτι τους και έφυγε προκειμένου να μεταφέρει έναν θείο της για αιμοκάθαρση σε ειδικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια επέστρεψε, δεν τον βρήκε και το επόμενο πρωί δήλωσε την εξαφάνιση του στην αστυνομία. «Ήταν η πρώτη φορά που δεν γύρισε στο σπίτι και αυτό το γεγονός μου προκάλεσε ανησυχία.

Στο παρελθόν δεν είχε λείψει ούτε μία φορά», απάντησε στο ερώτημα της Αγγελικής γιατί βιάστηκε να δηλώσει την εξαφάνιση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.