Καιρός 14/2, βόμβα από ΕΜΥ: Έρχονται χιόνια στην Αθήνα και… Ποιες περιοχές στο έλεος

Πώς θα κυμανθεί ο καιρός στις 14/2;

Καιρός: Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» το νέο βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει τη χώρα – Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η ψυχρή αυτή εισβολή, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης (12/2), ενώ την Πέμπτη (14/2) αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

Ο καιρός τη Δευτέρα
Στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, όπου το απόγευμα και ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και της Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα κατά τόπους κυρίως στα ηπειρωτικά της πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Τρίτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Ο καιρός την Τετάρτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χωρά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, με παγετό να σημειώνεται τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός την Πέμπτη 14/2 και την Παρασκευή
Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα, τα οποία την Πέμπτη στα νοτιοανατολικά
πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, την Παρασκευή θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και στο αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση
την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός σήμερα
Πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός είναι γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια σταδιακά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι πνέουν στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους τοπικά μέχρι 5 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, όμως τις πρωινές ώρες παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Η ορατότητα είναι τοπικά περιορισμένη με πιθανότητα ομίχλης τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά από το απόγευμα δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός είναι γενικά αίθριος και βαθμιαία με αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη με ομίχλη.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα ηπειρωτικά

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το βράδυ στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες τοπικές νεφώσεις με τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Σταδιακή αύξηση των νεφώσεων από το απόγευμα.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που σταδιακά από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στα νότια πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη όπου υπάρχει η πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών νωρίς το πρωί.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα δυτικοί 3 με 5 και τη νύχτα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό νωρίς το πρωί να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.