Τσελέντης, εξελίξεις με σεισμό: “Πάνω από 80% να γίνει μεγάλος σεισμός στην περιοχή…”

Τι δήλωσε ο Τσελέντης για σεισμό;

Πιθανότητες 80% να γίνει σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ, υπάρχουν τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες στη Δυτική Ελλάδα αναφέρει σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης, μέλος της ομάδας ΒΑΝ.

«Οι πιθανότητες για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ αγγίζουν το 80%. Θυμίζω ένα πράγμα. Πριν από το σεισμό της Ανδραβίδας υπήρχαν σήματα. Πριν από το σεισμό του Πύργου υπήρχαν σήματα.

Έγινε ο σεισμός. Πριν από πολλούς σεισμούς.

Πριν από τον τελευταίο σεισμό που έγινε στο Μεξικό, επειδή εκεί υπάρχουν δίκτυα ΒΑΝ και, μάλιστα έγινε σε μια περιοχή… οι σεισμοί στο Μεξικό γίνονται στην παραθαλάσσια ζώνη, αλλά αυτός έγινε στην ενδοχώρα. Κανείς δεν περίμενε να γίνει στην ενδοχώρα και όμως, τον έπιασαν τα ΒΑΝ και είχε ενημερωθεί η πολιτεία».

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τονίζει ότι η περιοχή είναι πολύ συγκεκριμένη και βρίσκεται στο χάρτη που έχει δώσει στη δημοσιότητα και ελπίζει ο σεισμός να γίνει σε θαλάσσια περιοχή και όχι στη στεριά:

«Το δυναμικό της περιοχής είναι της τάξης του 6, το οποίο αν γίνει στη θάλασσα δεν θα έχουμε επιπτώσεις, αν γίνει όμως κοντά σε οικιστικό συγκρότημα, στην ξηρά, θα έχουμε θέμα, γιατί είδατε τι έγινε στην Πρέβεζα.

Στην Πρέβεζα είχαμε πάρα πολλές ζημιές και το κτίριο του σχολείου είχε προβλήματα. Αν γινόταν λίγο πιο κοντά την Πρέβεζα θα είχαμε θύματα. Πολύ συγκεκριμένη περιοχή, μικρή περιοχή δείχνει ότι θα έχει πρόβλημα

Οι προβλέψεις του ΒΑΝ είναι 6 συν πλην 0.5. Δηλαδή και το 5,5, αυτός που έγινε στην Πρεβεζα και το 6,5 είναι στα όρια της πρόβλεψης. Εγώ, προσωπικά, πιστεύω ότι θα είναι γυρω στα 6 . Μακάρι να ήταν ο σεισμός ο οποίος έγινε στην Πρέβεζα.

Θυμίζω ότι ο σεισμός του Πύργου το 2008 ήταν 5 Ρίχτερ και είχαμε θύματα τότε. Μάλιστα, θέλω να πω ότι το 2008 ήταν υπουργός Εσωτερικών ο κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο σημερινός πρόεδρος, ο οποίος κινήθηκε με πολλή μυστικότητα, ενημέρωσε, μυστικά τελείως, τμήματα του Στρατού, ήταν πανέτοιμοι, με χημικές τουαλέτες, με σκηνές και με το που έγινε ο σεισμός, γιατί ο σεισμός έγινε, κινήθηκαν χωρίς να έχει μάθει τίποτα ο κόσμος, εκ των προτέρων».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.