Και ο Γιώργος Καπουτζίδης στην πολιτική: Με ποιο μεγάλο κόμμα, δεν το περιμέναμε

Με ποιο κόμμα κατεβαίνει ο Γιώργος Καπουτζίδης;

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, όπως όλα δείχνουν, έχει αποφασίσει να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει προχωρημένες συζητήσεις με υψηλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Η υποψηφιότητα Καπουτζίδη, αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο δεύτερο γύρο ανακοινώσεων των υποψηφίων.

Ποιος είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι σεναριογράφος και ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου το 1972 στις Σέρρες. Ήταν άριστος μαθητής και όχι πάρα πολύ κοινωνικός καθώς ήταν ο πιο κοντός στην τάξη στο δημοτικό. Έχει δει πολλή τηλεόραση όταν ήταν μικρός και γι’ αυτό πλέον δε βλέπει.

Όταν ήταν παιδί, ο πατέρας του κέρδισε το λαχείο και η οικογένεια του Γιώργου μεγάλωσε με άνεση.

Μπήκε στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθώς ήταν πολύ καλός μαθητής. Ωστόσο, ενώ του έμεναν λίγα μαθήματα για να πάρει το πτυχίο, άφησε τις σπουδές του γιατί τον κέρδισε η υποκριτική. Ωστόσο, ούτε από τη σχολή υποκριτικής που παρακολουθούσε στην Αθήνα δεν κατάφερε να αποφοιτήσει…

Η σχέση του με τη σεναριογραφία ξεκίνησε με αρχική έμπνευση τη θητεία του στο στρατό, αλλά και επειδή μόνο ως ηθοποιός ήταν δύσκολο να βρει εργασία (όπως έχει πει ο ίδιος). Από τις πρώτες του συνεργασίες εκτός τηλεόρασης είναι αυτή με τον Πατρινό Τάκη Ζαχαράτο.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έγινε γνωστός στους κύκλους της τηλεόρασης, όταν το MEGA, δέχτηκε να προβάλλει τις «Σαββατογεννημένες», την πρώτη και αρκετά επιτυχημένη σειρά στην οποία υπέγραφε το σενάριο και έπαιζε.

Η σειρά έγινε δημοφιλής και βραβεύτηκε με το βραβείο ΠΡΟΣΩΠΑ 2004 ως η καλύτερη Κωμική Σειρά για το έτος 2003/2004.

Αμέσως μετά ήρθε το θέατρο όπου συμμετείχε στην πολυετή και επιτυχημένη παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους».

Η δεύτερη τηλεοπτική του δουλειά με τίτλο «Στο Παρά Πέντε» είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του ως τώρα. Αυτό που έκανε την σειρά δημοφιλή είναι οι ανατροπές, το χιούμορ, οι αστείες ατάκες, το μυστήριο και η δράση.

Το 2006 επιλέχθηκε από την ΕΡΤ για να συγγράψει τους διαλόγους του Σάκη Ρουβά και της Μαρίας Μενούνος για την παρουσίαση του διαγωνισμού της Eurovision, και παράλληλα ήταν τηλεοπτικός σχολιαστής του τελικού μαζί με τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Επίσης στον διαγωνισμό της Eurovision,το 2009 έγραψε τα κείμενα των σχολιαστών-αδερφών Μαγγίρα. Τη σεζόν 2006 – 2007 προβλήθηκε από το Mega Channel ο δεύτερος κύκλος της θρυλικής πλέον σειράς «Στο Παρά Πέντε». Η αυλαία «έπεσε» οριστικά στις 18 Ιουνίου 2007. Το ποσοστό τηλεθέασης που συγκέντρωσε ήταν 66,0%.

Στην ψηφοφορία του κοινού για τα 20 χρόνια του Mega Channel, ο Γιώργος Καπουτζίδης ψηφίστηκε ως ο 4ος καλύτερος πρωταγωνιστής κωμωδίας και η σειρά “Σαββατογεννημένες” ως η 6η καλύτερη κωμική σειρά. Το “Στο παρα πέντε” όμως ψηφίστηκε από το κοινό ως η καλύτερη κωμική σειρά των 20 χρόνων του Mega.

Και η πρόσφατη τηλεοπτική σειρά του, “Εθνική Ελλάδος”, αν και θύμιζε Καπουτζίδη, είχε ένα άλλο στιλ, πιο κοινωνικό, λιγότερο κωμικό. Κι ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει ότι δεν έψαχνε να βρει τις τέλειες ατάκες αλλά ήθελε να αποτυπώσει την ελληνική πραγματικότητα και να θίξει θέματα που δε θίγονταν εύκολα στην τηλεόραση.

Από το 2010 και έπειτα έχει κάνει μια μικρή στροφή στην καριέρα του καθώς ασχολείται κυρίως με παρουσιάσεις τηλεοπτικών εκπομπών και τη συμμετοχή του σε αυτές, ως κριτής.

Φέτος για 7η χρονιά ο Γιώργος Καπουτζίδης θα παρουσιάσει, μαζί με τη Μαρία Κοζάκου για τη Δημόσια Τηλεόραση, τις βραδιές Eurovision που θα διεξαχθούν στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου.

Οι θέσεις του:

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, πέρα από ταλαντούχος ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής, είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να πει τη γνώμη του και κατά καιρούς έχει πάρει σαφείς θέσεις για κοινωνικά προβλήματα και κυρίως για αυτά που αφορούν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Δεν είναι ντροπή να είσαι γκέι. Ντροπή είναι να είσαι κουτσομπόλης και αχαΐρευτος»

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε ο ηθοποιός σε συνέντευξη που είχε δώσει στη lifo.gr και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Γαλανοπούλου. Σε εκείνη τη συνέντευξη, που είχε δοθεί στα τέλη του 2018, ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωνε πως: «Εγώ, που δεν ανήκω ούτε δεξιά ούτε αριστερά, θα ψηφίσω ξεκάθαρα το κόμμα που αποδεδειγμένα θα εξασφαλίσει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα σε στρέιτ και γκέι πολίτες. Που θα συμπεριφερθεί με εκτίμηση και σεβασμό στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, τους ανθρώπους με νοητική στέρηση, τους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε δυσχερή θέση».

Μερικές από τις θέσεις του είναι οι εξής:

Για το bullying

«Θυμηθείτε την περίπτωση Γιακουμάκη, όπου υπήρχαν άνθρωποι που για μήνες παρατηρούσαν αυτό που συνέβαινε και απλά το άφηναν. Έχουμε ευθύνη. Μακάρι να μιλούσαμε, μακάρι να ενωνόμασταν και μακάρι να αποφασίσουμε να εκπαιδεύσουμε και τους άλλους να δουν τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. Πέρα από τον Μεσαίωνα. Πέρα από τον τυφώνα της οικονομικής κρίσης που τα ξήλωσε όλα. Το μόνο που κάνουμε χρόνια τώρα είναι να κοιτάμε τα συντρίμμια και να λέμε “εσύ φταις”».

Για τη διαφορετικότητα

«Πιστεύω ότι το να βγω και να μιλήσω εγώ, για το θέμα της δικής μου σεξουαλικότητας είναι αδιάφορο. Αυτό το οποίο εγώ οφείλω να πω, ως άνθρωπος της τηλεόρασης, και μ’ ενδιαφέρει πολύ περισσότερο, παρά μια ατάκα που θα καπελώσει το πραγματικό νόημα, είναι μια κουβέντα προς τους γονείς που έχουν παιδιά γκέι: να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους, να τα αγαπάνε, να μην τα αφήνουν ανοχύρωτα στο μίσος και τη βλακεία που υπάρχει εκεί έξω. Να καταλάβουν ότι δεν είναι ντροπή να είσαι γκέι. Ντροπή είναι να είσαι τεμπέλης, να είσαι κουτσομπόλης και αχαΐρευτος, ντροπή είναι να μην προσπαθείς. Κι όταν βλέπετε στην τηλεόραση ή εκεί έξω ανόητους ανθρώπους να λένε χυδαία πράγματα, κλείστε την. Αυτά είναι ντροπή. Αυτά η Ελλάδα αρνείται να τα λύσει. Δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να ξυπνήσει από τους μικροαστισμούς και όσα έβλεπε στις ελληνικές ταινίες του ’60. Ότι πρέπει η ταινία να τελειώσει με τον γάμο».

Για την στάση των Ελλήνων πολιτικών

«Οταν έγινε γνωστό ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου, όπου ένας 15χρονος μπορεί με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών του να προχωρήσει στη διαδικασία, χάρηκα, γιατί κάποιες οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα τους δίνεται μια λύση και τους το κάνει πιο εύκολο. Θέλω να μου πείτε για ποιο λόγο υπήρχε κόσμος που αντέδρασε σ’ αυτό, γιατί αυτό μου ανατίναξε το κεφάλι. Για ποιον λόγο κάποιος που δεν ζει αυτό το πρόβλημα μέσα στο σπίτι του, να μη θέλει να δοθεί αυτό το δικαίωμα σε έναν συνάνθρωπο του; Δεν το καταλαβαίνω! Πώς είναι δυνατόν να έχεις ψηφίσει βουλευτές –που τους ψήφισες για να προστατεύσουν τα δικαιώματά σου– που σηκώθηκαν, πλύθηκαν, ντύθηκαν, βάλαν’ κολόνια, ‘φτιάξαν το μαλλί και έφυγαν από το σπίτι τους στις 8 για να ψηφίσουν στις 12 τα μεσάνυχτα “όχι” στο Σύμφωνο Συμβίωσης; Να μου κοπεί το χέρι αν τους ψηφίσω, ειλικρινά. Είναι λάθος από τη βάση του, είναι σαν να μην καταλαβαίνεις ποια είναι η δουλειά σου. Εκλέχθηκες για να μας προστατεύσεις. Στη Σουηδία, υπουργός παραιτήθηκε επειδή ήπιε δύο μπύρες. Και εδώ ο άλλος πηγαίνει και πατάει ένα “όχι” σε ζωτικά σου δικαιώματα και δεν ντρέπεται κιόλας. Καταλαβαίνεις τη διαφορά».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.