Πέτρος Κόκκαλης: Ποια η αλήθεια για Ευρωβουλή με ΣΥΡΙΖΑ, ποιος τον απειλεί. Πόλεμος, εξελίξεις [φωτο]

Τι συμβαίνει με τον Πέτρο Κόκκαλη και το ΣΥΡΙΖΑ και ποιος του κηρύττει πόλεμο;

Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών, ο Πέτρος Κόκκαλης θα είναι ένας από τους υποψήφιος ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διεργασίες στο κυβερνών κόμμα συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η σχετική πρόταση προς τον Πέτρο Κόκκαλη ήρθε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου μιας και η σχέση του Πρωθυπουργού με τον εν λόγω επιχειρηματία χαρακτηρίζονται εξαιρετικές.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για αυτήν του την επιλογή.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η ανακοίνωση θα γίνει λίγες μέρες πριν την επίσημη προεκλογική μάχη και στην κυβέρνηση φαίνεται να επενδύουν στην υποψηφιότητά του.

Στις ευρωεκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου αν τελικά αποφασίσει ο Πέτρος Κόκκαλης να είναι υποψήφιος, τότε πρέπει να κατέβει στη βάση και να ζητήσει τον σταυρό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η λίστα έχει καταργηθεί και πλέον όλοι οι ευρωβουλευτές εκλέγονται.

Ποιος του κηρύττει πόλεμο;

Ολοένα και ανοίγει το μέτωπο μεταξύ Μαρινάκη και Κόκκαλη. Με ανακοίνωσή του ο «Πειραιάς Νικητής» καλεί τον Πέτρο Κόκκαλη να παραιτηθεί από τον συνδυασμό, αν κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη ένα επεισόδιο στην κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Σωκράτη Κόκκαλη, η οποία αυτή τη φορά… ξεφεύγει από το ποδόσφαιρο κι εκτείνεται στην πολιτική, έχοντας στο προσκήνιο τον Πέτρο Κόκκαλη.

Τις τελευταίες ώρες εντείνεται η φημολογία που θέλει τον γιο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός να είναι ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», με τον οποίο εκλέχτηκε ο Πέτρος Κόκκαλης στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός καλεί τον Πέτρο Κόκκαλη να παραιτηθεί εφόσον όντως προτίθεται να διεκδικήσει την είσοδό του στην Ευρωβουλή ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, καθώς όπως επισημαίνεται: «είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δημοσιεύματα φέρνουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τον κύριο Κόκκαλη αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλλει την παραίτηση του από τον Συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού».

Παραιτήθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης

O Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του νυν δημάρχου, Γιάννη Μώραλη.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» που ζητούσε την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κόκκαλη σε περίπτωση που ο τελευταίος κατέβει ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον συνδυασμό, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στον συνδυασμό.

Η παράταξη «Πειραιάς Νικητής» καλεί σε παραίτηση τον Πέτρο Κόκκαλη

Πιο συγκεκριμένα, ο Πέτρος Κόκκαλης, με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:

Το γεγονός ότι ο «Πειραιάς Νικητής», παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό «Πειραιά Νικητή» αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά.

Ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.