Γιώργος Μαργαρίτης: Γιατί μπήκε φυλακή. Αλκοόλ, ναρκωτικά, τζόγος

Ποια η άγνωστη ιστορία του Γιώργου Μαργαρίτη με τις καταχρήσεις και γιατί μπήκε φυλακή;

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο Στην υγεία μας, ο Γιώργος Μαργαρίτης θυμήθηκε το άγνωστο παρελθόν του.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έχει περάσει την πύλη των φυλακών ως κρατούμενος την περίοδο της δικτατορίας. Μάλιστα έχει μιλήσει για αυτή την περιπέτεια του λέγοντας:

“Θυμάμαι, είχα πάει ένα βράδυ σε ένα σπίτι να τραγουδήσω και μου ζήτησαν Μίκη Θεοδωράκη. Με το που αρχίζω με αρπάζει ένα χέρι. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ένας χωροφύλακας.

“Τι τραγουδάς, δεν ξέρεις ότι απαγορεύεται;” Εκανα ότι δεν το γνώριζα. Εκείνη τη φορά σώθηκα. Υπήρξαν, όμως, άλλες που δεν τα κατάφερα. Ετρωγα ξύλο για επτά μέρες, μπήκα στον Κορυδαλλό, αλλά ευτυχώς για λίγο”.

Ένα πρωτότυπο μέρος είχε βρει ο Γιώργος Μαργαρίτης για να κρύβει τα χρήματα που έβγαζε από τη δουλειά του ως τραγουδιστής.

Την αποκάλυψη έκανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real στα πλαίσια της εξομολόγησής του για την αδυναμία του στα χαρτιά, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τον τζόγο… Δεν άφησε και τίποτα που να μην εθιστεί δηλαδή…

«Επί 20 χρόνια έπαιζα χαρτιά, μπαρμπούτι, ό,τι έβρισκα. Στις λέσχες, στο καζίνο, παντού… Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, εκείνα τα χρόνια από το πρώτο νεκροταφείο και κάτω, είχα μερικές κρυψώνες.

Δυο – τρεις μεγάλες πέτρες, κάτω από τις οποίες έκρυβα λεφτά για να τα έχω καβάτζα σε περίπτωση που τα έχανα όλα στις ζαριές.

Η Βουλιαγμένης τότε, ήταν γεμάτη λέσχες και χωράφια – δεν ήταν όπως είναι τώρα. Είχα τρεις πέτρες – κρυψώνες όπου έκρυβα τα κέρδη μου όταν ερχόταν η καλή ζαριά, για να τα έχω στις γκίνιες μου», παραδέχεται μετανοημένος πια Γιώργος Μαργαρίτης.

Πώς κατάφερε όμως, και τιθάσευσε την εξάρτησή του;

«Εμπειρίες ήταν αυτές και βρήκα τη δύναμη και τα πέταξα όλα μακριά μου. Το χασίσι δεν είναι κάτι καταστροφικό, αλλά από εκεί ξεκινάς και καταλήγεις στα σκληρότερα», αναφέρει και συνεχίζει:

«εγώ δεν κατέληξα στα σκληρότερα, αλλά η παγίδα μου ήταν το αλκοόλ. Το ποτό δεν το αποφεύγαμε εύκολα. Πέρασα 40 χρόνια που έπινα καθημερινά. Έπινα πολύ. Ένα μπουκάλι ουίσκι την ημέρα, χωρίς νερό, σόδα ή παγάκια. Σκέτο!».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.