Έπαθε ξανά Ανδρέα Παπανδρέου ο Τσίπρας: Το κοριτσάκι, η αγκαλιά και το περίεργο ‘85

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έπαθε ξανά Ανδρέα Παπανδρέου;

Μάιος 1985, Απρίλιος 2019. Σύνταγμα και Καλαμάτα. Ανδρέας Παπανδρέου και Αλέξης Τσίπρας. Οι ομοιότητες (επικοινωνιακά) πολλές. Η μοναδική διαφορά (πάλι επικοινωνιακά) είναι το… τραγούδι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί έχουν προσάψει στον Αλέξη Τσίπρα ότι «αντιγράφει» τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Όταν το βράδυ της Πέμπτης (18.04.2019) στο τέλος της ομιλίας του στην Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε στην αγκαλιά του ένα κοριτσάκι που του προσέφερε λουλούδια η σύγκριση ήταν αναπόφευκτοι. Και πολλοί γύρισαν το χρόνο πίσω, στον Μάιο του ’85 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει το ίδιο με τη μικρή Αννούλα.

Τότε ήταν μια πρωτοποριακή κίνηση. Που, για να λέμε και την αλήθεια, ακολούθησαν πολλοί έκτοτε και όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο τέλος της ομιλίας του στην Καλαμάτα, αφού ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν εκεί για να τον ακούσουν, καθώς χαιρετούσε τον κόσμο, ο Αλέξης Τσίπρας είδε το μικρό κορίτσι με μια ανθοδέσμη στα χέρια να τρέχει προς το μέρος του. Του έδωσε τα λουλούδια, εκείνος έσκυψε και της έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο, προσπάθησε να μην κάνει να διώξει το άγχος και την αμηχανία της και μετά την πήρε στην αγκαλιά του.

Αυτή τη φωτογραφία, με το μικρό κορίτσι στην αγκαλιά του επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να ανεβάσει στο Instagram.

Rewind: Μάιος 1985, κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου διεκδικεί δεύτερη θητεία και (όπως γινόταν τότε) η Αθήνα «βουλιάζει» από τον κόσμο. Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ τελειώνει την ομιλία του και η «μικρή Αννούλα» το κοριτσάκι από την προεκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στη σκηνή.

Fast Forward: Καλά οι ομοιότητες, οι διαφορές ποιες είναι θα αναρωτηθεί εύκολα κανείς. Μα το τραγούδι των τίτλων… τέλους των προεκλογικών συγκεντρώσεων. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ είχαν για χρόνια καθιερώσει την «Carmina Burana» ενώ εσχάτως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καθιερώσει το «Bella Ciao».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.