Δημοσκόπηση RASS: Ανατροπή ξανά για διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ποια πορεία παίρνει. Κάρτες

Τι δείχνει η νέα δημοσκοπηση RASS για τη διαφορά που διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ;

Την ανηφορα παίρνει πάλι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, μετά από καθοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για το Action24, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 8,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 31,7% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 23,2%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Rass η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 31,7% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8,7%, το ΚΚΕ με 6,7%, η Χρυσή Αυγή με 6,4%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, η Ελληνική Λύση με 2,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5%.

Δημοσκόπηση Rass

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν το 5,1% των προτιμήσεων.

Στην παράσταση νίκης, οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι πρώτη θα έρθει η Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό 73,5%, ενώ μόλις το 20,3% πιστεύει σε πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Και η δημοσκόπηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός πως το πακέτο Τσίπρα δεν προσέφερε όσα υπολόγιζε το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου με τη διαφορά να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Οι πολίτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αλλάξουν άποψη.

Συντριπτική η διαφορά στην παράσταση νίκης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος σε δημοτικότητα με τον Αλέξη Τσίπρα να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με 37,4%, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται μόλις στην τέταρτη θέση πίσω και από τον Βασίλη Λεβέντη.

Συγκεκριμένα, δεύτερη έρχεται η Φώφη Γεννηματά με 29,7%, τρίτος ο Βασίλης Λεβέντης με 27,9%, τέταρτος ο Αλέξης Τσίπρας με 27,7%, ενώ ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 25,8%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 21,8% και ο Πάνος Καμμένος με μόλις 9,1%.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.