Μαντλίν, εξελίξεις: Αυτός είναι ο παιδόφιλος Μάρτιν Νέι που την άρπαξε. Πώς δρούσε, πόσα θύματα [φωτο]

Ποιος ο 48χρονος παιδόφιλος που φαίνεται να άρπαξε την Μαντλίν;

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν. Στη δημοσιότητα φωτογραφία και σκίτσο του 48χρονου Γερμανού παιδόφιλου Μάρτιν Νέι. Εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία τριών αγοριών. Θεωρείται ένας από τα δυο πρόσωπα ενδιαφέροντος για την πολύκροτη υπόθεση.

Νέες αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν, που εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007 από το ξενοδοχείο όπου έμενε με τους γονείς στο θέρετρο Πράια Ντα Λουζ της Πορτογαλίας, έρχονται στο φως. Βρετανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες και σκίτσο του 48χρονου Γερμανού παιδόφιλου Μάρτιν Νέι, ο οποίος θεωρείται ένα από τα δυο «πρόσωπα κλειδιά» στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, το ειδησεογραφικό site Expresso είχε δημοσιεύσει πως οι αρχές ερευνούσαν έναν αλλοδαπό παιδόφιλο ο οποίος ήταν στην Πορτογαλία όταν εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν.

Μετά από στοιχεία που έδωσε η Scotland Yard, οι πορτογαλικές αρχές θέλουν να ανακρίνουν τον Νέι, που θεωρείται πρόσωπο ιδιαίτερης σημασίας. Ο 48χρονος Γερμανός έχει καταδικαστεί, από το 2012, σε ισόβια για την απαγωγή και τη δολοφονία τριών αγοριών αλλά και την κακοποίηση πολλών άλλων, σύμφωνα με τη Sun.

Ο παιδόφιλος, γνωστός και ως ο «μασκοφόρος άνδρας», είχε σκορπίσει τρόμο στο Αλγκράβε της Πορτογαλίας και τη δεκαετία του 1990 είχε ταξιδέψει σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν θέλουν να τον ανακρίνουν γιατί σε chatrooms, με το ψευδώνυμο GerdX, είχε αποκαλύψει πως φορούσε στολή παραλλαγής και κρυβόταν πίσω από θάμνους σε παιδικές χαρές, παραμονεύοντας για μικρά αγόρια.

Έχει επίσης ισχυριστεί πως φορούσε μάσκες ή κουκούλες full face και είχε απαντήσει «ναι» όταν ένα μικρό κορίτσι είχε ξυπνήσει από τον ύπνο και βλέποντάς τον δίπλα της είχε ρωτήσει αν είναι ο μπαμπάς της.

Σημειώνεται ότι στο ντοκιμαντέρ του Netflix για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, υπήρξε σκηνή με έναν άνδρα που φορούσε μάσκα και έμπαινε σε δωμάτια που νοίκιαζαν Βρετανοί τουρίστες.

Η Expresso είχε δώσει μεγάλη βάση στην αναφορά του συγγραφέα Anthony Summer, που έκανε λόγο για έναν άνδρα που μιλούσε σπαστά αγγλικά, είχε κοντά, μαύρα, απεριποίητα μαλλιά και ηλιοκαμένο δέρμα. Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν στην Πράια Ντα Λουζ την περίοδο εξαφάνισης της Μαντλίν.

Σε μια περίπτωση μάλιστα ένα κοριτσάκι ξύπνησε και ρώτησε: «Εσύ είσαι μπαμπά;» και ο εισβολέας είχε απαντήσει «ναι». Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε κάνει 28 εισβολές σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή απ’ όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν και σύμφωνα με καταγγελίες παιδιών ξάπλωνε δίπλα τους και φορούσε στο πρόσωπό του χειρουργική μάσκα και μύριζε περίεργα. Ήταν ένας από τους 12 υπόπτους που είχαν οι αρχές στο μικροσκόπιο αλλά απ’ ότι φαίνεται, τότε, δεν έδωσαν και μεγάλο βάρος…

Τα θύματά του
Όλα τα θύματα του 48χρονου Γερμανού παιδόφιλου είναι αγόρια. Σύμφωνα με ειδικούς, όμως, το φύλο των θυμάτων είναι συνήθως ασήμαντο για τους παιδόφιλους.

Έχει καταδικαστεί σε ισόβια για το φόνο του 13χρονου Stefan Jahr το 1992, του 8χρονου Dennis Rostel το 1995 και του 9χρονου Dennis Klein το 2001. Ο Νέι φέρεται να έχει ομολογήσει σε συγκρατούμενό του πως ευθύνεται για το φόνο και ενός ακόμη παιδιού, του 10χρονου Jonathan Coulom από τη Γαλλία. Το αγόρι είχε απαχθεί από κατασκήνωση στο Saint-Brevin-les-Pins το 2004 και κατόπιν βρέθηκε δολοφονημένο. Ο Νέι είχε βρεθεί επίσης στο στόχαστρο των ερευνών για την εξαφάνιση του Renee Hasse από τη Γερμανία. Το παιδί είχε εξαφανιστεί από το Αλζεζούρ στην Πορτογαλία το 1996, αλλά ο 48χρονος δεν κατηγορήθηκε ποτέ.

Ο Μάρτιν Νέι σπούδασε δάσκαλος. Μετά το τέλος των σπουδών του, σε ηλικία 21 ετών, ταξίδεψε στο Εκουαδόρ το 1993, στο Περού το 1995 και στην Πορτογαλία έναν χρόνο αργότερα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.