Βόμβα: Τι είπε ο πρόεδρος των Ρομά για συγκεντρώσεις ΣΥΡΙΖΑ και “25 ευρώ ανά κεφάλι”

Τι απάντησε ο πρόεδρος των Ρομά για τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις πληρωμές ανά κεφάλι;

Απάντηση σε όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για τη συμμετοχή Ρομά στις πολιτικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο πρόεδρος της Ελλάν Πασσέ – Πανελλήνια

Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, Βασίλειος Πάντζος.

Μιλά αποκλειστικά στο ThessToday.gr και τονίζει ότι επιτέλους οι Ρομά συμμετέχουν ενεργά στα πολιτικά δρώμενα, ενώ για το θέμα του χρηματισμού λέει ότι υπάρχουν πληροφορίες πως συνδυασμοί προσεγγίζουν αθίγγανους για να εξαγοράσουν την ψήφο τους.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή των Ρομά στις ομιλίες του πρωθυπουργού ανέφερε ότι “είναι κάτι πολύ δημοκρατικό και ανθρώπινο. Οι Ρομά επιτέλους συμμετέχουν στο δημοκρατικό βίο όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Έχουν θέση και αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία. Οι Ρομά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχει αφύπνιση των Ελλήνων τσιγγάνων, βλέπουν ότι υπάρχει στήριξη κοινωνικής προστασίας από την κυβέρνηση για τα ζητήματα που που τους απασχολούν τόσες δεκαετίες. Υφίστανται αποκλεισμό και ξενοφοβία και αυτό το φαινόμενο πρέπει να εξαλειφθεί”.

Σε ερώτηση του ThessToday.gr εάν έχουν υποπέσει στην αντίληψη του καταγγελίες για χρηματισμό Ρομά από πολιτικά κόμματα είπε: “Σε αυτό το κομμάτι δεν γνωρίζω. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορεί να συμβαίνει. Πάντως, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες από μέλη μας ότι διάφοροι συνδυασμοί τους προσεγγίζουν για να τους δώσουν χρήματα και να πάρουν την ψήφο τους, κάτι που εγώ δεν μπορώ να εξακριβώσω. Έχουμε απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει προκειμένου να μην μπορεί κανείς να εξαγοράσει ψήφους από τους αθίγγανους.

Εμείς είμαστε απέναντι στον χρηματισμό”.

Σχολιάζοντας το καλωσόρισμα που έκανε ο πρωθυπουργός στους Ρομά κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη είπε: “Είναι πολύ θετικό το ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος μίλησε για όλους τους πολίτες δίνοντας έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, έκανε το σωστό και το καθήκον του. Όταν μιλάμε για ένα δίκαιο κοινωνικά κράτος πρέπει να μιλάμε πάντα και για τους αδύναμους και όχι μόνο στις εκλογές”.

Καταλήγοντας ο κ. Πάντζος σημείωσε: “Οι Έλληνες τσιγγάνοι στέλνουν μήνυμα ενότητας, αξιοπρέπειας και είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού και αποκλεισμού”.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.