Βόμβα Τσελέντη: Πού φοβάται ισχυρό σεισμό, ποιες οι ενδείξεις

Σε ποια περιοχή φοβάται ο Άκης Τσελέντης ότι θα γίνει ισχυρός σεισμός;

Όχι μόνο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης δηλώνει ανήσυχος από τους σεισμούς στην Ηλεία και επιμένει ότι η περιοχή είναι ακόμα διεγερμένη, αλλά δηλώνει και εξοργισμένος όταν ακούει διάφορους υπεύθυνους να εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

«Στην περίπτωση του νομού Ηλείας υπάρχει θέμα. Εξοργίζομαι να ακούω υπεύθυνους φορείς και Προέδρους υπευθύνων τομέων να λένε, ότι το πολύ μπορεί να κάνει πέντε Ρίχτερ στην περιοχή και ότι είναι σύνηθες το φαινόμενο το οποίο παρακολουθούμε.

Σας θυμίζω όμως ότι από το Γενάρη είχαμε την άποψη με τον καθηγητή Βαρώτσο, λόγω κάποιων σημάτων που είχαμε λάβει από τους σταθμούς του Πύργου και της Πάτρας, ότι η περιοχή της Δυτικής Ελλάδος θα έχει κάποια σεισμική διέγερση. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες» τονιζει μιλώντας στο newsit.gr.

«Οι κάτοικοι δεν πρέπει να ακούν αυτές τις καθησυχαστικές φωνές αλλά πρέπει να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Πρέπει να λάβουν τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Να μην τοποθετούν βαριά αντικείμενα ψηλά, να μην αφήνουν τα παιδιά να παίζουν κοντά σε ερείπια, να μην αφήνουν τα παιδιά κοντά στην παραλία με τα κουβαδάκια, γιατί μπορεί ένα μικρό τσουνάμι, ακόμα και μισού μέτρου να δημιουργήσει πρόβλημα» υπογραμμίζει.

«Το φαινόμενο εξελίσσεται. Η δικιά μου εκτίμηση είναι ότι μπορεί να έχουμε και συνέχεια ενός άλλου φαινομένου. Είναι εγκληματικό να ακούω φωνές να λένε ότι στην περιοχή αυτή έχουν γίνει σεισμοί της τάξεως των 5 Ρίχτερ ενώ ξέρουμε ότι ότι έχουν γίνει σεισμοί της τάξης των 6 Ρίχτερ.

Ο Άκης Τσελέντης λέει πάντα την αλήθεια και θέλει τον κόσμο ενημερωμένο γιατί μόνο τότε ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Πιστεύω ότι η περιοχή είναι ακόμα διεγερμένη και είναι πολύ πιθανό να έχουμε έναν ισχυρό σεισμό, βέβαια ο σεισμός μπορεί να γίνει και στη θάλασσα οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρξει πρόβλημα, μπορεί να γίνει σε κάποιο σημείο στην ξηρά εκτός του οικιστικού ιστού. Πάντως ότι είναι να γίνει θα γίνει σε ένα μήνα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Αυτό που πρέπει να θέσω είναι ότι επειδή μπαίνουμε σε τουριστική περίοδο όσοι έχουνε τουριστικά καταλύματα στην περιοχή οφείλουν να τα κοιτάξουν και να ενημερώνουν τον κόσμο για το τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση σεισμού» προειδοποιεί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.