Έξαλλος ο Παυλόπουλος: Πότε απείλησε να παραιτηθεί – “Αν δεν το κάνεις, θα παραιτηθώ. Το καταλαβαίνεις;”

Πότε ο Προκόπης Παυλόπουλος απείλησε έξαλλος οτι θα παραιτηθεί από Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Είναι γνωστός οτι Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας έχουν ζήσει πολλές έντονες στιγμές μαζί και η σχέση τους έχει δοκιμαστεί πολλάκις.

Σε μία φάση όμως, ο Προκόπης Παυλόπουλος πραγματικά έγινε έξω φρενών και απείλησε με παραίτηση.

Το ιστορικό της κρίσης του 2015, το επίμονο φλερτ με το Grexit και η αποτροπή του αποτελούν το θέμα του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βικτώριας Δενδρινού.

Και δεν μοιάζει με κανένα άλλο βιβλίο για την κρίση που έχουμε διαβάσει.

Ενα από τα πλέον αποκαλυπτικά σημεία του βιβλίου, είναι αυτό που αφορά στην απειλή του Προέδρου της Δημοκρατίας το βράδυ του δημοψηφίσματος ότι θα παραιτηθεί αν δεν στείλει ο Τσίπρας το μήνυμα ότι δεν θα φύγουμε από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το βιβλίο είπε κατά λέξη: «Θα δώσεις το μήνυμα αυτό. Αν δεν τον κάνεις, θα παραιτηθώ. Καταλαβαίνεις τι σου λέω;».

Περιγράφοντας την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ακολούθησε το δημοψήφισμα, βλέπουμε τον Προκόπη Παυλόπουλο να καπνίζει νευρικά το ένα πουράκι μετά το άλλο και να ιδρώνει παρά τον κλιματισμό…

Το βιβλίο γραμμένο με αυτό τον τρόπο, παρά τις στεγνές νησίδες ειδησεογραφικής αναφοράς που παρεμβαίνουν δημιουργώντας μια μικρή σύγχυση ως προς την αφηγηματική συνέχεια, είναι προφανές ότι δίνει υλικό για ένα σίριαλ ή ταινία στην κατηγορία «οικονομικό θρίλερ».

Και την στιγμή ακριβώς που έχουν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα τη ταινίας του Κώστα Γαβρά που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, η «Τελευταία μπλόφα» μοιάζει να είναι η συλλογική απάντηση της άλλης πλευράς.

Διαβάστε γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος πήρε τηλέφωνο τους δημοσκόπους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.