Έκτακτο με καιρό “Αντίνοος” 16,17/7: Πού θα χτυπήσουν άγρια καιρικά φαινόμενα. Επικίνδυνες καταιγίδες

Πού θα χτυπήσει ο επικίνδυνος καιρός Αντίνοος στις 16/7 και 17/7;

Ο καιρός αγριεύει και η ΕΜΥ ενημερώνει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Πού περιμένουμε ακραία -για την εποχή- φαινόμενα μέχρι και την Τετάρτη, 17/7.

Νέα μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (16/7) και από τα δυτικά, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Περιμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Καιρός – Αναλυτικά θα επηρεαστούν

Α. Αύριο Τρίτη (16/7) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Β. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17/7) τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα της Τρίτης (16/7) προς την Τετάρτη (17/7).

Ο Αντίνοος και ο… κακός μας ο καιρός!

Νωρίτερα και το meteo.gr είχε ενημερώσει για την κακοκαιρία που έρχεται! Επιδεινώνεται ο καιρός έως και την Τετάρτη 17/7, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του meteo. Όπως φαίνεται στη διαφάνεια που ακολουθεί, ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς της μέγιστες τιμές της.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 15/07 βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής τις απογευματινές ώρες Την Τρίτη 16/07 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν των ηπειρωτικών της χώρας, θα είναι ισχυρά με έντονη κεραυνική δραστηριότητα (χάρτης 1), και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο. Τέλος την Τετάρτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι. Στο χάρτη 2 παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) που περιμένουμε έως και το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07/2019.

Καιρός – Ο Αντίνοος… έρχεται!

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, που «βαφτίστηκε» Αντίνοος, έχει ξεκινήσει ήδη από χθες, Κυριακή 14.07.2019, να πλήττει διάφορες περιοχές της χώρας και παρότι σήμερα, Δευτέρα 15.07.2019, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για… ήπια μορφή κακοκαιρίας, τα φαινόμενα θα «γιγαντωθούν» μέχρι και την Τετάρτη, 17.07.2019.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ενημερώνει μέσω Facebook πως τα πρώτα… χτυπήματα που ετοιμάζει ο Αντίνοος είναι κοντά!

«Φίλες και φιλοι! Τις επόμενες ώρες στο νότιο Ιονιο και σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου (χάρτης με αποχρώσεις) ο καιρός θα κατασταστει αρκετά άστατος με περάσματα απο διασπαρτες μπόρες και καταιγίδες και βελτίωση απο το απόγευμα!» τονίζει χαρακτηριστικά.

Καιρός – Άστραψε και βρόντηξε ο Αντίνοος με 3.500 κεραυνούς!

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσε ο «Αντίνοος» την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στη χώρα σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.