Λέκκας-Τσελέντης: Μάλωσαν άγρια οι σεισμολόγοι. “Εξοργίστηκα, θέλω να πω την αλήθεια” Καταγγελίες

Γιατί αρπάχτηκαν οι σεισμολόγοι Ευθύμης Λέκκας και ο Άκης Τσελέντης;

Την αντιπαράθεση είχαν στον «αέρα» του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας και ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης ο οποίος κατήγγειλε πως δεν εκλήθη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας.

«Θέλω να παρέμβω γιατί το άκουσα και εξοργίστηκα είναι ότι δεν εκλήθη ο Άκης Τσελέντης. 20 χρόνια που ήταν στην επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ο Άκης Τσελέντης δεν ήρθε ούτε μία φορά.

Τελευταία φορά που έγινε η σύσταση της επιτροπής σεισμικού κινδύνου ο Άκης Τσελέντης ήταν στον εισαγγελέα και γι’ αυτό δεν μπήκε στην επιτροπή.

Ο Άκης Τσελέντης απαξιώνει συστηματικά το να παρευρεθεί στην επιτροπή γιατί του δίνεται η ελευθερία εκτός επιτροπής να διατυπώνει απόψεις που δεν ευσταθούν» είπε ο Ευθύμης Λέκκας.

«Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον εισαγγελέα. Ποτέ δεν ήμουν υπόδικος. Λέει ψέματα. Τον κ. Χουλιάρα εννοεί. Δεν ήμουν ποτέ υπόδικος» απάντησε ο Άκης Τσελέντης και συνέχισε:

«Θα πω και εγώ δύο πράγματα. Ακούστε με. Κατ’ αρχάς ένα ερώτημα. Είστε σεισμολόγος; Έχετε διοριστεί με επιστημονικά κριτήρια στον ΟΑΣΠ; Ή με πολιτικά κριτήρια; Σας όρισε ο κ. Σπίρτζης; Έχει λήξει η θητεία σας;».

Δείτε τα όσα ειπώθηκαν:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.