Άρχισαν να φαίνονται τα ψέματα Μητσοτάκη: Πότε τελικά θα δούμε μείωση φορολογίας. Μας δουλεύει

Πότε τελικά θα δούμε μειώσεις φόρων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Άρχισαν να αποκαλύπτονται ένα ένα τα προεκλογικά ψέματα του Μητσοτάκη, με πρώτο και βασικότερο την δήθεν άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για την μείωση φορολογίας.

Ακόμη και μετά την εκλογική νίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα κατατίθετο στη Βουλή νομοσχέδιο για την μείωση φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Ο σχεδιασμός, όμως, άλλαξε και σήμερα έγινε γνωστό ότι το νομοσχέδιο πάει για …Οκτώβριο και βλέπουμε.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά και την επίσκεψη στην Ελλάδα του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος έκλεισε κάθε συζήτηση για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που ήταν άλλη μια ψεύτικη υπόσχεση του Μητσοτάκη.

Προφανώς αν και δεν δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση οι θεσμοί και προσωπικά ο κ. Ρέγκλινγκ δεν επιτρέπουν στον Μητσοτάκη να κάνει και τις μειώσεις της φορολογίας που έχει υποσχεθεί αν δεν βρει αντισταθμιστικά μέτρα προκειμένου να μην μειωθούν τα δημόσια έσοδα και να επιτευχθούν τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα.

Βέβαια όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σίγουρα τα ήξερε, αλλά προεκλογικά έταζε λαγούς με πετραχήλια για τα ψηφαλάκια.

Οι σημερινές πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι φοροελαφρύνσεις θα έρθουν σε δύο δόσεις.

Η πρώτη που επί της ουσίας δεν πρόκειται για φοροελαφρύνσεις τις επόμενες εβδομάδες και η δεύτερη από …Οκτώβριο -και βλέπουμε- με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού.

Φαίνεται πως άμεσα θα έρθει μείωση ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες εστίασης.

Δηλαδή απλά και μόνο και στα σερβιριζόμενα ροφήματα γιατί σε όλα τα άλλα η μείωση ΦΠΑ είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το οικονομικό επιτελείο πλασάρουν ακόμη ως δήθεν φοροελαφρύνσεις ένα …λίφτινγκ που σχεδιάζουν για τις 120 δόσεις, κάποια κίνητρα για το leasing αυτοκινήτων και η «χρυσή βίζα»!

Ίσως νομοθετηθεί πάντως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% αλλά και αυτό είναι στάχτη στα μάτια γιατί θα ισχύσει σε δόσεις και από του χρόνου.

Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη για μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20% όπως και η καθιέρωση φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, όπως και η μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 22% και του χαμηλού στο 11% εντός τετραετίας αλλά και μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%, δεν πρόκειται να νομοθετηθούν τον Αύγουστο και μετατίθενται στις ελληνικές καλένδες, αφού υπάρχουν οι θεσμοί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.