Αποκάλυψη για φωτιά Εύβοιας: Ποιος την έβαλε, πού εξερράγη. Γιατί συνελήφθη 64χρονος, εμπρησμός

Ποιος φαίνεται να έβαλε τη φωτιά στην Εύβοια και γιατί ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων άφησε υπόνοιες για εμπρησμό; Πώς συνελήφθη 64χρονος στην Ιστιαία;

Δύσκολη νύχτα για τη φωτιά στην Εύβοια καθώς εκατοντάδες πυροσβέστες και σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός θα παλέψουν να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει από τις 3 τα χαράματα της Τρίτης την περιοχή Μεσσαπίων-Δίρφυος.

Η πυρκαγιά στην Εύβοια έχει τρία μέτωπα τα οποία εκτείνονται στα 11,5 χιλιόμετρα! Λίγο πριν τις 11 το βράδυ σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις στα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατανιά.

Με την δύση του ηλίου σταμάτησαν και οι εναέριες ρίψεις από τα πέντε ελικόπτερα Ericsson ενώ τα αεροσκάφη Καναντέρ είχαν εξουδετερωθεί λόγω του τεράστιου θερμικού φορτίου και του πυκνού καπνού.

Με μπουλντόζες σταμάτησαν την πυρκαγιά στα Ψαχνά

Χαρακτηριστικό των εφιαλτικών στιγμών που ζουν οι κάτοικοι της Εύβοιας είναι ότι η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πριν τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό πως το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινούταν προς την πόλη των Ψαχνών. Αρχικώς, δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

Ετσι, η ολονύχτια μάχη της φωτιάς θα κινηθεί επί τη βάση του σχεδίου που εκπόνησαν η Πυροσβεστική και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την ανάσχεση της τεράστιας πυρκαγιάς.

Meteo.gr: Θα ενισχυθούν οι άνεμοι τη νύχτα

Το βράδυ οι άνεμοι είχαν κοπάσει, ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα βραδινά προγνωστικά στοιχεία που δημοσίευσε το meteo.gr, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι άνεμοι στην περιοχή αναμένεται να ενισχυθούν.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Εύβοια – εμπρησμός

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά η «φωτιά εξερράγη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα από ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο στον καθένα» όπως είπε χαρακτηριστικά «αφού η αρχική εστία της φωτιάς ξεκίνησε πολύ κοντά σε δημόσιο δρόμο», όπως σημειώνει, αφήνοντας σοβαρές υπόνοιες για εμπρησμό.

Την ίδια στιγμή, ενεργοποιήθηκε το προγνωστικό σύστημα IRIS για να ενημερώσει τις Αρχές για την πορεία του μετώπου και την εξάπλωση της πυρκαγιάς τις επόμενες 24 ώρες.

Συλληψη άντρα για εμπρησμό στη φωτιά στην Εύβοια

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης, ενας 64χρονος προσήχθη πριν λίγο από τις Αστυνομικές αρχές ως ύποπτος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς της Ιστιαίας στην Εύβοια.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν ο άνδρας κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια ή από πρόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο μεταβαίνει και το ανακριτικό σώμα της πυροσβεστικής.

Διαβάστε τους φόβους για νεκρούς από τη φωτιά στην Εύβοια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.