Φωτιά Εύβοια: Φόβοι για νεκρούς, καίγονται σπίτια. Εσπευσμένα πίσω ο Μητσοτάκης, ραγδαίες εξελίξεις [video]

ÅêêÝíùóç ôïõ ÷ùñéïý Êïíôïäåóðüôé, óôçí Åýâïéá ôçí Ôñßôç 13 Áõãïýóôïõ 2019, åîáéôßáò ôçò ðõñêáãéÜò ðïõ îÝóðáóå ðåñßðïõ óôéò 03:10 ôá îçìåñþìáôá êáé êáßåé ðåõêïäÜóïò Natura. (EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Πού κατευθύνεται η εκτός ελέγχου φωτιά στην Εύβοια; Γιατί φοβούνται νεκρούς και γιατί επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις διακοπές του;

Συναγερμό έχει σημάνει και στην κυβέρνηση η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, που καίει ανεξέλεγκτα σπίτια στο χωρίο Μακρυμάλλη.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης με τη φωτιά στην Εύβοια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα για να μην γίνει… Τσίπρας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας, όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τη χώρα μας βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας σε εναέρια μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά στην Εύβοια μαίνεται ανεξέλεγκτη και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και καταστρέφουν τα σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η μεγάλη πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη ενώ οι φλόγες είναι γύρω από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Η φωτιά στην Εύβοια καίει σπίτια και παρ’ όλο που έχουν εκκενωθεί τρία χωριά, υπάρχει φόβος για νεκρούς, καθώς κανένας δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος οτι όλοι οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές που καίγονται.

Υπενθυμίζεται ότι και τα τρία χωριά εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Ο πρωθυπουργός γύρισε από την Κρήτη, όπου είχε πάει για ολιγοήμερες διακοπές, καθώς η φωτιά στην Εύβοια καίει ανεξέλεγκτα, σε πολλά μέτωπα, και ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και στις 18.30 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Ηδη έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη εκεί, για τη φωτιά στην Εύβοια, παρουσία του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μεταβαίνει στο Μακρυμάλλι Ψαχνών.

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται νότια, νοτιοδυτικά και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις να ανακόψουν την πορεία της.

Οι φλόγες κύκλωσαν λίγο πριν τις 15:00 το χωριό Μακρυμμάλη και ξεκίνησαν να καίνε τα πρώτα σπίτια. Μάλιστα το πρόβλημα είναι ότι τα σπίτια βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα σε πεύκα. Ενώ χτυπούσαν και οι καμπάνες τις εκκλησίας του χωριού ενημερώνοντας για τον κίνδυνο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.