Πόρτο Χέλι, ανατροπή: Πώς νέα μαρτυρία βόμβα διαψεύδει τον Γάλλο χειριστή. Ποιο το τραγικό λαθος

Πώς μια νέα μαρτυρία διαψεύδει τον Γάλλο χειριστή που ευθύνεται για ότι συνέβη στο Πόρτο Χέλι;

Πόρτο Χέλι: Ανατροπή στην τραγωδία με τους δύο νεκρούς και την μία σοβαρά τραυματία. Μάρτυρας διαψεύδει τον Γάλλο χειριστή του φουσκωτού.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, ο χειριστής του ταχύπλοου που εμβόλισε αλιευτική βάρκα στο Πόρτο Χέλι, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων.

Τα στοιχεία που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός δείχνουν πως το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αύριο, Δεύτερα (12/8) θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.

Την ίδια ώρα, μάρτυρας που ήταν στο σημείο από την πρώτη στιγμή ανατρέπει τα όσα έχει πει ο Γάλλος τουρίστας.

Ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ δήλωσε πως το συγκεκριμένο φουσκωτό συχνά είχε εντοπιστεί να κινείται με μεγάλες ταχύτητες ενώ την ίδια μέρα το αντιμετώπισε και ο ίδιος σε δίαυλο στην περιοχή. Μετέφερε μάλιστα την πληροφορία ότι είχε αποτραπεί άλλο ένα ατύχημα την τελευταία στιγμή.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο χειριστής βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα το μεσημέρι της Κυριακής (11/08) οπότε και έλαβε εικοσιτετράωρη προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ο 44χρονος έως τότε θα κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ αύριο αναμένονται και τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Την ίδια ώρα συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της η 60χρονη που τραυματίστηκε βαριά στο ναυτικό δυστύχημα.

Ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου εμβόλισε την Παρασκευή το βράδυ, μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θυνί Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αδέλφια, 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά η δίδυμη αδελφή του πρώτου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.