Παγωμάρα ΣΥΡΙΖΑ με φωτιά στην Εύβοια: Ούτε ένας νεκρός; Τι ψιθύριζε ο Τσίπρας στη Βαρκελώνη

Γιατί εμφανίζεται παγωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη φωτιά στην Εύβοια; Τι σχεδιάζει ο Τσίπρας που κάνει διακοπές στη Βαρκελώνη;

Εντύπωση έκανε η εικόνα που έδιναν ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση τις μέρες της φωτιάς στην Εύβοια.

Από τη μια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μεταβαίνει στην Αθήνα εσπευσμένα διακόπτωντας τις διακοπές του, και από την άλλη ο Τσίπρας εξαφανισμένος στη Βαρκελώνη να κάνει διακοπές.

Μάλιστα αντί του Τσίπρα (μέχρι και η Φώφη Γεννηματά πήγε στην Εύβοια), ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε κλιμάκιο στο νησί, προκειμένου «να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια των Αρχών να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη κατάσταση» λόγω της πυρκαγιάς.

Ποιοι ήταν στο κλιμάκιο; Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Γιάννης Ραγκούσης και ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου. Δηλαδή κανένα πρώτο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, αισθηση έκανε οτι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ενημερώθηκε για τη φωτιά στην Εύβοια ούτε καν τηλεφωνικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τηλεφωνικά ενημερώθηκαν αναφορικά με την πυρκαγιά «η βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, με τον περιφερειακό διευθυντή Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας».

Αντ’ αυτού, ο Τσίπρας από τη Βαρκελώνη ψιθύριζε με συνεργάτες του πώς να επιτεθούν στην κυβέρνηση για να πλήξουν την οργανωμένη εικόνα που εξέπεμπε. Έτσι, ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε πικρόχολα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που πέτυχε να σώσει όλους τους κατοίκους.

Μέσω twitter ο Γιάννης Ραγκούσης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τις δηλώσεις του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, υπουργού Προστασίας του Πολίτη από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος ότι «Υπάρχει κράτος. Άξιοι λειτουργοί, που ξέρουν να δίνουν μάχες»

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Ραγκούσης στην ανάρτησή του σημείωσε:

“Επιτέλους να συμφωνήσουμε σε κάτι. Ναι, πράγματι είναι άξιοι λειτουργοί. Είναι ακριβώς οι ίδιοι και στις ίδιες θέσεις από τις οποίες και τα προηγούμενα χρόνια έδιναν τις ίδιες μάχες. Ευτυχώς από πάνω τους δεν πέρασε η «πύρινη λαίλαπα» των κομματικών διώξεων, όπως κάνατε με την ΕΛ.ΑΣ.”

Διαβάστε το σχόλιο του Φον Κάραγιαν της Κυψέλης για τη σταση Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ στη φωτιά στην Εύβοια:

Τα σκυλιά (του ΣΥΡΙΖΑ) γαβγίζουν, το καραβάνι (του Κυριάκου) προχωρά!

Η χώρα φλέγεται, από ασυνήθιστα πολλές πυρκαγιές, αρκετές από τις οποίες εκδηλώθηκαν σε ασυνήθιστα περίεργες ώρες. Ξημερώματα.
Ευτυχώς, μέχρι στιγμής! δεν υπάρχει όχι «Μάτι», αλλά ούτε νεκρός. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ενεργήσει εξαιρετικά ως τώρα, κάτω από εμφανώς διαφορετικές οδηγίες και εντολές και σίγουρα με άλλους ανθρώπους στο τιμόνι.

Γράφει ο ΦΟΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Κι αυτό είναι το μόνο που έχει αλλάξει. Πρόκειται για το ίδιο κράτος, με το ίδιο προσωπικό, περίπου τα ίδια μέσα και τα ίδια επιχειρησιακά σχέδια. Τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να αλλάξει μέσα σε 35 μέρες. Μόνο οι ηγεσίες. Οι άνθρωποι που δουλεύουν και καθοδηγούν. Όλα τα άλλα είναι ίδια. Και δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά.

Κι όμως το αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, είναι εντελώς διαφορετικό. Παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την «κλιματική αλλαγή» και την αυθαίρετη δόμηση, ευτυχώς δεν υπάρχει νεκρός. Οι αρχές πέραν των υπεράνθρωπων προσπαθειών στο επιχειρησιακό πεδίο, ενήργησαν με νου, σύνεση και υπευθυνότητα . Φρόντισαν να εκκενωθούν με σχέδιο και ψυχραιμία, όλες οι κατοικημένες περιοχές που κινδύνευαν.

Κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν δεν υπήρχαν οι εκκενώσεις περιοχών. Όλοι ξέρουμε όμως τι συνέβη πριν από 1 χρόνο στο Μάτι, το οποίο δεν εκκενώθηκε ποτέ.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, παρατηρεί κανείς-κυρίως-στον «διαδικτυακό στρατό» των ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συγκεκριμένους πρώην ή νυν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συμμετέχουν σε ένα παράταιρο παίγνιο. Η συμπεριφορά τους, προσπαθεί να κάνει την «τρίχα τριχιά», δίνοντας ταυτοχρόνως την εντύπωση, ότι υπάρχει στενοχώρια. Γιατί δεν έχει υπάρξει όχι μόνο η «ρεβάνς για το Μάτι», αλλά-μέχρι στιγμής- δεν έχει υπάρξει, ούτε ένα θύμα.

Η γελοιότητα όμως έχει απλωθεί παντού: Συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα, εγκαλώντας τον ΠΘ ότι συνεχίζει τις διακοπές του, ενώ καίγεται η χώρα ή ότι ο Υπ. Εσωτερικών «ποστάρει» από τις διακοπές του, σαν να …βρισκόταν στο γραφείο του!

Ο Κ. Μητσοτάκης επέστρεψε και στις 18.30 προεδρεύει σύσκεψης στο κέντρο επιχειρήσεων. Ο Τ. Θεοδωρικάκος είναι από νωρίς στο γραφείο του και μεταβαίνει στην Εύβοια. Και παράλληλα η κυβέρνηση εξαντλεί τα περιθώρια για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά το «σύστημα της Κουμουνδούρου» κάνει αντιπολίτευση με fake news και «εκδικητική» διάθεση. Ενώ ο Α. Τσίπρας συμμετέχει και… συμπαρίσταται ανεβάζοντας φωτογραφίες από τις διακοπές του στην Βαρκελώνη. Τις οποίες δεν έχει φανεί να του έχει περάσει από το νου, να τις διακόψει.

Δείτε τις ξένοιαστες διακοπές του Τσίπρα στη Βαρκελώνη με τα παιδιά και τη γυναίκα του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.