Μουντομπάσκετ 2014, Eλλάδα-Αργεντινή: εθνική απόλαυση και πρόκριση με τσαμπουκά

Πώς η Ελλάδα νίκησε την Αργεντινή στο πλαίσιο του Μουντομπάσκετ 2014;

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε και της Αργεντινής με 79-71 και πήρε αήττητη τη πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου στο Mουντομπάσκετ 2014.

Η Εθνική έκανε περήφανους για μία ακόμη φορά όλους τους Έλληνες, νίκησε την Αργεντινή (79-71) και έβαλε πλώρη για την τετράδα – Αντίπαλος στους «16» του Μουντομπάσκετ 2014 την Κυριακή η Σερβία στη Μαδρίτη.

Η τρίπλετα Καλάθη, Πρίντεζη και Μπουρούση πήρε όλο το βάρος των επιθέσεων στην πρώτη περίοδο και δικαιολογημένα. Με μπροστάρη τον πόιντ γκαρντ των Μέμφις Γκρίζλις –οργάνωνε και εκτελούσε όποτε το έκρινε απαραίτητο- οι διεθνείς έκαναν ένα ακόμα καλό ξεκίνημα σε αγώνα και ξέφυγαν από νωρίς. Ο Μπουρούσης έβγαινε νικητής στις περισσότερες μάχες του με τον Λουίς Σκόλα, την ώρα που ο Πρίντεζης δεν είχε αντίπαλο να τον κοντράρει στο λόου ποστ. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να ξεφύγει η Ελλάδα με 28-16 στο 10′.

Αποφασισμένοι για να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Αργεντίνοι οι οποίοι με τον Λουίς Σκόλα μπροστάρη και τον Πάμπλο Πριτζιόνι να έχει πάρει την μπαγκέτα του, μείωσαν μέχρι και στους τρεις πόντους (28-31). Ο Φώτης Κατσικάρης κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά τον πρόλαβαν οι –ευχάριστες- εξελίξεις, με την Επίσημη Αγαπημένη να παίρνει σκορ και να ξεφεύγει ξανά, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί η διακοπή. Το ημίχρονο έκλεισε με ιδανικό τρόπο, καθώς ο Ζήσης ευστόχησε σε τρίποντο με την εκπνοή και η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφιο νούμερο (33-44). Ο αρχηγός της Εθνικής φώναξε στον αντίπαλό του μετά το τρίποντο και ακολούθησαν αψιμαχίες που ευτυχώς δεν είχαν συνέχεια με τα πνεύματα να εκτονώνονται.

Με ένα γρήγορο σερί 4-0 από την Εθνική Ελλάδος το σκορ έγινε 48-33, ενώ στη συνέχεια λόγω του εκνευρισμού του Νοσιόνι, ο οποίος χρεώθηκε τεχνική ποινή, σημειώσαμε άλλους τέσσερις πόντους, με τη διαφορά να «εκτοξεύεται» στο +19 (52-33). Όμως, η Αργεντινή δεν ήταν διαθέσιμη να τα παρατήσει και με ένα δικό της 8-0 μείωσε στους 11 πόντους (52-41)! Σε εκείνο το σημείο, «μίλησε» ο Καλάθης, ο οποίος έκανε το σκορ 56-41, αλλά ένα νέο 5-0 των «Γκαούτσος» έριξε τη διαφορά στους 10 (56-46). Στα τελευταία λεπτά οι διεθνείς «επιστράτευσαν» την καλή τους άμυνα και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των Σκόλα και Νοσιόνι –που έπαιρναν τις ανάσες τους- το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο διαμορφώθηκε στο 64-50.

Για άλλη μία φορά το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν «μουδιασμένο», με αποτέλεσμα η Αργεντινή να κάνει ένα σερί 5-0 και με την τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Μπουρούσης, να πετύχει άλλους πέντε και με συνολικό σερί 10-0 να ρίξει τη διαφορά στους τέσσερις (64-60). Το γεγονός αυτό, έδωσε αυτοπεποίθηση στους αντιπάλους μας, με αποτέλεσμα να μείνουν στο «παιχνίδι» και με τον Καμπάτσο να έχει κάνει τη μεγάλη… ζημιά, η διαφορά έπεσε στο καλάθι (70-68), περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Ωστόσο, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους και με τον Μπουρούση να είναι ο πρωταγωνιστής με τους πόντους που έβαλε και τα ριμπάουντ που μάζεψε, το ροζ φύλλο ήρθε με το τελικό 79-71!

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 44-33, 64-50, 79-71.

Διαβάστε τα πάντα γύρω από το Μουντομπάσκετ 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.