Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, σε ποιους θα δοθεί αναδρομικά

Σε ποιους θα δοθεί αναδρομικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα;

Από το Σάββατο,15 Νοεμβρίου θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα www.energo-eke.gr προκειμένου να ενταχθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Από εχθές βρίσκεται και σε εξέλιξη η εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων των 13 δήμων όπου και θα εφαρμοστεί πιλοτικά το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, πραγματοποιούνται ταχύρυθμα σεμινάρια στην Αθήνα, στα οποία συμμετέχουν δημοτικοί υπάλληλοι από οκτώ δήμους και στη Θεσσαλονίκη, στα οποία συμμετέχουν υπάλληλοι από πέντε δήμους της βόρειας Ελλάδας.

Σε ποιους θα δοθεί αναδρομικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα:

Ως τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική στροφή στη χώρα, χαρακτήρισε το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι για πολλά χρόνια, υπήρχε κατασπατάληση πόρων για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, ενώ «σήμερα, τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιεί η χώρα μας είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στον νέο θεσμό, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, σημείωσε ότι πρόκειται για «σύγχρονο θεσμό για την επίλυση των σύγχρονων οξυμένων προβλημάτων και βασικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής στη χώρα».

Ο υφυπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «η δικαιοσύνη και η διαφάνεια για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι εξασφαλισμένες» και τόνισε πως «δεν πρόκειται να μείνει απ’ έξω κάποιος που το δικαιούται, αλλά ούτε να παρεισφρήσει κάποιος που δεν το δικαιούται» και πρόσθεσε ότι όσοι δικαιούχοι υποβάλουν αίτηση έως τις 31 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το βοήθημα αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου.

Διαβάστε ποιοι και πόσο δικαιούνται για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.