Σεισμός Αθήνα Χαλκίδα 5,1 ρίχτερ: πού ήταν το επίκεντρο, ζημιές

Πόσα ρίχτερ ήταν ο σεισμός που ταρακούνησε την Αθήνα;

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν λίγο μετά τη μία τα μεσάνυχτα. Οι σεισμοί είχαν μεταξύ τους διαφορά λίγων λεπτών και ήταν αισθητοί στην Αθήνα αλλά και αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερα αισθητός και μεγάλης διάρκειας σεισμός σημειώθηκε στη 01:08 και ακολούθησε και δεύτερη σεισμική δόνηση στις 1:09 τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αθήνα. Η διπλή σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Φθιώτιδα και την Εύβοια, στην Μαλεσίνα, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας, σύμφωνε με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Και το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο δίνει τους δύο σεισμούς στα 5,2 Ρίχτερ.

Στη 1:13 σημειώθηκε και νέα μετασεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 26χλμ. βόρεια της Χαλκίδας και 79χλμ. βόρεια των Αθηνών.

Χαρακτηριστικό του πρώτου σεισμού, ήταν η μεγάλη διάρκεια.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα «δεν μπορούμε ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός, ωστόσο είναι σχετικά καθυσηχαστικό το γεγονός ότι ακολούθησαν άλλες τρεις μικρότερες σεισμικές δονήσεις, που είναι σημάδι εκτόνωσης του φαινομένου».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χαλκίδας κ. Παγώνη και μετά από επικοινωνία του ίδιου με τις Υπηρεσίες του Νομού καμία ζημιά δεν έχει αναφερθεί ακόμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.