Μαρία Σπυράκη: πώς από ΠΑΣΟΚ έγινε ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

Πώς η Μαρία Σπυράκη από φανατική ΠΑΣΟΚ έγινε ευρωβουλευτής με τη ΝΔ;

Πρώτη σε σταυρούς αναδεικνύεται στις Ευρωεκλογές 2014 η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Η Μαρία Σπυράκη συγκεντρώνει 54.332 ψήφους. Ακολουθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με 53.660, η Ελίζα Βόζενμπεργκ με 51.744, ο Γιώργος Κύρτσος με 50.756 και ο Θοδωρής Ζαγοράκης με 41.468.

Με δήλωσή της, η ευρωβουλευτής της Μαρία Σπυράκη ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύτηκαν.

«Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου όλους τους πολίτες για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με εκλέξουν ευρωβουλευτή της ΝΔ, της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης».

«Η εκλογή μου συμβολίζει τον αγώνα, το πείσμα και την επιτυχία του Αντώνη Σαμαρά, που εργάζεται νύχτα και μέρα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Στη διαδρομή μου είδα στο πρόσωπό του, τον πρωθυπουργό που γνωρίζει, τον πρωθυπουργό που διαπραγματεύεται, τον πρωθυπουργό που υλοποιεί βήμα-βήμα τις δεσμεύσεις του, τον πρωθυπουργό που βγάζει την Ελλάδα από το μνημόνιο. Τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και ελπίζω να εκπροσωπήσω την πατρίδα μας με δυναμισμό, για να μπορέσει η Ελλάδα να ξαναγίνει μια κανονική χώρα».

Η Μαρία Σπυράκη γεννήθηκε στον Πυργετό της Λάρισας και, μετά τις σπουδές της, το 1991 ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη από το ελεύθερο ρεπορτάζ στην τηλεόραση. Αρκετά χρόνια αργότερα, μετά από ένα διαζύγιο, κατέβηκε στην Αθήνα και ανέλαβε το ρεπορτάζ της Ν.Δ. για λογαριασμό του καναλιού Star. Ακρως ανταγωνιστική, έχει πιστούς φίλους και φανατικούς εχθρούς, καθώς από την πρώτη μέρα στα γραφεία της Ρηγίλλης έδειξε ότι στο κυνήγι της είδησης είναι αδυσώπητη. Η αδιαπραγμάτευτη τακτική της δικαιώθηκε γρήγορα, καθώς μετακόμισε σύντομα στην «Ημερησία» του Ομίλου Μπόμπολα και στο Mega. Από τότε, όπως λένε οι κακές γλώσσες, ονειρευόταν, παρά τις συνεχείς επαγγελματικές τριβές, την ημέρα της παραίτησής της και το πέρασμα στην πολιτική. Το πείσμα της, μοναδικό. Ακόμη και την περίοδο Καραμανλή, όταν έμεινε έγκυος σε δίδυμα, έμεινε στο ρεπορτάζ μέχρι τις τελευταίες μέρες του ένατου μήνα.

Στο Mega δεν ξεχνούν το δράμα που πέρασαν τα επιτελικά στελέχη του την εποχή που η Ν.Δ. έχασε την κυβέρνηση (2009) και η Μαρία Σπυράκη αξίωσε να συνεχίσει να παρακολουθεί το κυβερνητικό ρεπορτάζ, φέρνοντας σε εξαιρετικά άβολη θέση τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, αλλά και τη διευθυντική ομάδα του καναλιού. Ακόμη μεγαλύτερος καυγάς έγινε όταν ήρθε στο Mega με μεταγραφή η Μαρία Σαράφογλου.

Δείτε τα αποτελέσματα στις εκλογές 2014, για τις ευρωεκλογές 2014 και τις δημοτικές εκλογές 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.