Στο σφυρί πασίγνωστο ξενοδοχείο, Ερμιόνη: Ποιο είναι, ποιου επιχειρηματία. Αστρονομικό ποσό

Ποιο ξενοδοχείο στην Ερμιόνη βγαίνει στο σφυρί;

Σε λίγες ημέρες, στα τέλη Μαρτίου ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Ελλάδας βγαίνει σε πλειστηριασμό. Το ξενοδοχείο Hydra Beach, στην Ερμιονίδα του νομού Αργολίδας, θα βγει με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 23 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η τράπεζα Eurobank Ergasias και οφειλέτης η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΤΗ ΥΔΡΑΣ (HYDRA BEACH) A.E., στην οποία ανήκει το Hydra Beach.

Το ξενοδοχείο μετρά πάνω από 50 χρόνια ζωής, καθώς σχεδιάστηκε το 1965 από τον επιχειρηματία Νίκο Κωνσταντινίδη, ο οποίος ήταν και ο ίδιος που λίγα χρόνια αργότερα κατασκεύασε το εμβληματικό ξενοδοχείο Porto Hydra, δίπλα στο Hydra Beach, στην Ερμιόνη. Το Hydra Beach πωλήθηκε το 2009 από την οικογένεια Κωνσταντινίδη στον ιταλικό όμιλο Santoni.

Ο Santoni Group είχε επεκτείνει τη δραστηριότητά του στον κατασκευαστικό κλάδο και σε αναπτύξεις ακινήτων, στην Ιταλία και αλλού.

Το ενδιαφέρον σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr είναι σημαντικό την περίπτωση του Hydra Beach έχουν ήδη αξιολογήσει επενδυτικά κεφάλαια που έχουν εισέλθει στον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχείων, καθώς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων (ΑΕΕΑΠ).

Σημειώνεται ότι το τίμημα που έχει οριστεί στον πλειστηριασμό ως πρώτη προσφορά αφορά στην εμπορική αξία του ακινήτου.

Το 2009 το συγκρότημα είχε ανακαινιστεί και είχε μετατραπεί σε ένα resort 5 αστέρων. Μέχρι και το 2012, λειτουργούσε με τη μορφή κλαμπ, εστιάζοντας στην ιταλική πελατεία.

Από το 2013 το τουριστικό θέρετρο ανέλαβε ο ισπανικός όμιλος Groupο Barceló που ξεκίνησε από τη Μαγιόρκα και σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 230 ξενοδοχεία (μέσω της Barceló Hotels & Resorts) και 700 ταξιδιωτικά γραφεία (μέσω της Avoris) σε όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.