Βόμβα: Τέλος η Uber από την Ελλάδα. Γιατί αποχωρεί, τι θα γίνει με εργαζόμενους

Γιατί αποχωρεί η Uber από την Ελλάδα;

Σε προσωρινή αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη προχωρά η Uber, μετά το νέο νομοθετικό πλαίσιο, που ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing.

Συγκεκριμένα η εταιρεία δηλώνει ότι σταματά το πρόγραμμα UberX, που είναι και ο «κορμός» της υπηρεσίας της αφού αφορά τη μίσθωση επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης.

Αντίθετα το πρόγραμμα UberTaxi, που αφορά τη μίσθωση ταξί θα συνεχιστεί προς το παρόν.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε «Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο» αναφέρει η εταιρεία, υπογραμμίζοντας ότι πρόθεσή της είναι να συνεργαστεί με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να απολαμβάνουν οι Έλληνες τις υπηρεσίες της.

«Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα.

Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.