Έξαλλος ο Χρυσοχοΐδης: Γιατί καρατόμησε τον αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Φωτό σκανδαλο

Γιατί πραγματικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου; Έξαλλη η Γεροβασίλη.

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλου ζήτησε αργά το απόγευμα και έλαβε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης, λίγες ώρες μετά την τελετή παραλαβής-παράδοσης, ζήτησε την παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου ο οποίος και του την υπέβαλε. Κατόπιν αυτού αναμένονται έκτακτες κρίσεις άμεσα, στην ΕΛΑΣ. Κανονικά, οι κρίσεις επρόκειτο να γίνουν τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τη συμμετοχή της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ., τον αρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο, τον υπαρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη, αλλά και τους αντιστράτηγους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι διευθυντές υπηρεσιών Αττικής, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή, τους διοικητές ασφάλειας και αντιτρομοκρατικής.

Με την κίνησή του αυτή, ο νέος υπουργός είχε προϊδεάσει για τις εξελίξεις, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν την υπολογίζει για την πολιτική που θα ασκήσει εφεξής.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχαν υπάρξει αντιδράσεις όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να παρίσταται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι εξηγήσεις -που δεν… έπεισαν- του Αριστείδη Ανδρικόπουλου

Υστερα από τον σάλο που προκάλεσαν οι φωτογραφίες, στο ζήτημα τοποθετήθηκε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η παρουσία του κ. Αρχηγού και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος στην παραπάνω συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εποπτικών τους καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης» ανέφερε, αρχικά, το αρχηγείο.

Στην ίδια ανακοίνωση τονιζόταν επίσης ότι «την ίδια ημέρα, ανάλογη παρουσία της Ηγεσίας υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη, στην συγκέντρωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπου τα μέτρα επόπτευσε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος».

Η σύσκεψη στο υπουργείο ΠτΠ ολοκληρώθηκε, λίγο πριν τις 21:00. Νωρίτερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε συγκαλέσει άλλη σύσκεψη σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο υπουργός έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ βασικός στόχος είναι να βγουν στο δρόμο, για την ασφάλεια των πολιτών, όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί.

Γεροβασίλη: Αντιλαμβάνονται σαν λάφυρο την ΕΛ.ΑΣ.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ολγας Γεροβασίλη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιλαμβάνεται σαν λάφυρο την ΕΛ.ΑΣ.

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς», δήλωσε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.