Δημοσκοπήσεις: Πόσο έχουν μειωθεί τα ποσοστά ΝΔ, τι προβλέπουν για ΣΥΡΙΖΑ. “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα…” Ανατροπή

Τι προβλέπουν οι δημοσκόποι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τι λένε οι δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά ΝΔ;

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούν, τόσο τα επιτελεία των κομμάτων, όσο και οι δημοσκόποι, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που διενεργούνται στο παρασκήνιο, αλλά δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ήδη από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, είναι ευδιάκριτη η πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, η οποία οφείλεται:

– Στην εμφανή αγωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ικανοποιήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα αγνοώντας τη θέληση του λαού και στην ταύτισή του με αυτά τα συμφέροντα σε βάρος των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων.

– Στη μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα στο θέμα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”.

– Στις αντιλαϊκές πολιτικές που εμφανίζεται πρώθυμη να υλοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι οποίες παραπέμπουν στις πιο σκληρές ημέρες του μνημονίου.

– Στην πλήρη κομματικοποίηση του κράτους και στους μαζικούς διορισμούς μετακλητών. Πρόκειται για μία κατάσταση που προκαλεί την κοινωνία.

– Στην πλήρη κατάργηση των εργασιών δικαιωμάτων που δρομολογεί μία κυβέρνηση η οποία θυμίζει καθεστώς εχθρικό προς τη δημοκρατία.

– Στην επιβολή του αστυνομικού κράτους, ακόμη και μέσα στα πανεπιστήμια.

– Στην απόπειρα μετατροπής του κράτους σε τσιφλίκι του πρωθυπουργού.

– Στην τοποθέτηση σε θέσεις – κλειδιά προσώπων που δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα

– Στην βεβαιότητα που ήδη επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά ένας λαϊκιστής.

Οι δημοσκόποι συμφωνούν πως οι εποχές που οι πολίτες έδειχναν ανοχή στις κυβερνήσεις έχει περάσει. Στο ίδιο πλαίσιοι επισημαίνουν ότι πολύ πιο σύντομα από όσο υπολόγιζαν και οι ίδιοι θα υπάρξει ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

“Αν η κυβέρνηση συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, μέσα σε ένα χρόνο το λιγότερο θα μιλάμε πλέον για ντέρμπι”.

Η βασική διαπίστωση που κάνουν οι δημοσκόποι εξετάζοντας τις τάσεις είναι πως ενώ μειώνονται, έστω και με αργό ρυθμό, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζουν προς το παρόν αύξηση.

“Εξάλλου είναι πολύ νωρίς”, επισημαίνουν, αλλά θεωρούν πως μετά τις εσωκομματικές αλλαγές που έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο να ανατρέψει την σε βάρος του κατάσταση, όπως αυτή καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές, και να καταστεί κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

“Όταν θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όταν φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση να ασκήσει συγκροτημένα τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα, τότε θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με φαραωνικά ποσοστά”, επισημαίνει γνωστός αναλυτής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.