Πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία πτώχευσε ξαφνικά: Όνομα, πόσες χιλιάδες πτήσεις-επιβάτες στον “αέρα”

Ποια γνωστή αεροπορική εταιρεία δήλωσε πτώχευση;

Τουλάχιστον 13.000 επιβάτες βρίσκονται «παγιδευμένοι» στο εξωτερικό, αφού η γαλλική αεροπορική εταιρεία Aigle Azur υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την περασμένη εβδομάδα.

Η συντριπτική πλειονότητα αυτών – περί τα 11.000 άτομα – βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Αλγερία, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό αρμόδιο για θέματα μεταφορών, Ζαν-Μπαπτίστ Τζεμπαρί.

Η αεροπορική εταιρεία, η οποία μετέφερε περίπου 1,9 εκατομμύρια επιβάτες το περασμένο έτος, υπέβαλε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα και την Παρασκευή το βράδυ διέκοψε όλες τις πτήσεις της.

Ο Τζεμπαρί επιβεβαίωσε ότι η χρεοκοπία της αεροπορικής εταιρείας δεν επηρέασε μόνο τους 1.150 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 500 μελών του πληρώματος, αλλά και χιλιάδες ταξιδιώτες.

Σε μια συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι RMC τη Δευτέρα, δήλωσε: «Υπάρχουν 13.000 επιβάτες που αγόρασαν τα εισιτήριά τους και θα πρέπει να επαναπατριστούν, μεταξύ των οποίων 11.000 στην Αλγερία, 6 στο Μάλι, στο Λίβανο, στη Μόσχα και τη Σενεγάλη»

Οι προσπάθειες για την επιστροφή αυτών των επιβατών στη Γαλλία θα μπορούσαν να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με τον Τζεμπαρί.

«Την Παρασκευή το βράδυ, είχα μια συνάντηση με όλες τις γαλλικές αεροπορικές εταιρείες και τους ζήτησα να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό τους. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την Air France για τη ναύλωση πρόσθετων πτήσεων με προορισμό την Αλγερία», δήλωσε.

«Πιστεύουμε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο μέρος της ροής των επιβατών», πρόσθεσε ο υπουργός.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.