Αυτούς τους βουλευτές ελέγχει ο Σαμαράς: Οι σκληροί και οι επιρροές. Ονόματα, Μητσοτάκης

Ποιους βουλευτές ελέγχει ο Αντώνης Σαμαράς;

Στον απόηχο των, εντεινόμενων, φημών για έναρξη σύγκρουσης μεταξύ του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Αντώνη Σαμαρά, με επίκεντρο την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά ( και όχι του κ. Σαμαρά) για τη θέση του Επιτρόπου της ΕΕ αλλά και της («χλιαρής», κατά τον πρώην πρωθυπουργό) στάσης της κυβέρνησης στο «Μακεδονικό», η aftodioikisi.gr κάνει καταγραφή των «σαμαρικών» βουλευτών της ΝΔ.

Των βουλευτών, πολλοί εκ των οποίων, όπως λένε κάποιοι εντός του κυβερνώντος κόμματος, είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν τον Αντώνη Σαμαρά σε μία σύγκρουση, ακόμη και στα άκρα, με τον Κ.Μητσοτάκη σε περίπτωση που τελικώς, μετά την θέση του Επιτρόπου στην ΕΕ, δεν τον επιλέξει ούτε για τον διάδοχο του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στις αρχές του 2020.

Τι σημαίνει στα άκρα: Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά: Ακόμη και αυτό της αποχώρησης ενός αριθμού από τους 158 βουλευτές της ΝΔ, με αποτέλεσμα να χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Είναι γι’ αυτό που, όπως λένε ορισμένοι εντός ΝΔ, ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν και στην ΔΕΘ μίλησε για εκλογές το 2023, φρόντισε να υπενθυμίσει ότι όποτε κι αν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι, λόγω απλής αναλογικής, διπλές.

Δηλαδή, να στείλει το μήνυμα να μην ανοίγει η όρεξη σε κάποιους, γιατί, τελικά η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι με ενισχυμένη και όχι απλή αναλογική, και, άρα, θα στενέψει ο χώρος για ένα «σαμαρικό» (με ή χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά) κόμμα, που πιθανόν θα θελήσει να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

Ποιοι είναι όμως οι βουλευτές που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, ως άλλοι-ες Σουλιώτες-σες, τον Αντώνη Σαμαρά σε ένα νέο «χορό του Ζαλόγγου», ανάλογο με αυτό του 1993 σε (μια άλλη, τότε) κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Οι διαχωρισμός γίνεται ανάμεσα σε «σκληρούς» «Σαμαρικούς» και σε «επιρροές» του Α. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ, που στο σύνολό τους φτάνουν τους 28 (ανάμεσα τους και πέντε υπουργοί της κυβέρνησης: Γεωργιάδης, Βορίδης, Κικίλιας, Κεραμέως και Μηταράκης).

Οι «σκληροί» (19)

-Άδωνις Γεωργιάδης (υπουργός Ανάπτυξης): Πρόκειται για τον Υπαρχηγό Α΄, ο οποίος σε περίπτωση που το «σενάριο Novartis», εξελιχθεί αρνητικά, λέγεται ότι θα μπει μπροστά.

-Μάκης Βορίδης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης): Πρόκειται για τον Υπαρχηγό Β΄, που πολλοί θεωρούν ότι θα μπει μπροστά, σε περίπτωση που ο, άσπονδος φίλος του, Άδωνης Γεωργιάδης δεν αναλάβει αυτό τον ρόλο.

-Βασίλης Κικίλιας (υπουργός Υγείας)

-Θανάσης Πλεύρης

-Κωνσταντίνος Κυρανακης

-Κώστας Καραγκούνης

-Κωνσταντίνος Βλάσης

-Ανδρέας Κατσανιώτης

-Γιάννης Παππάς

-Βασίλης Γιόγιακας

-Στράτος Σιμόπουλος

-Δημήτρης Βαρτζοπουλος

-Χρήστος Κέλλας

-Χαράλαμπος Αθανασίου

-Θανάσης Καββαδάς

-Μίλτος Χρυσομάλλης

-Διονύσης Σταμενιτης

-Στέργιος Γιαννάκης

-Χρήστος Μπουκώρος

Οι «επιρροές» (9)

-Νίκη Κεραμεως (υπουργός Παιδείας)

-Νότης Μηταράκης (υφυπουργός Εργασίας)

-Ζωή Ράπτη

-Βασίλης Οικονόμου

-Σίμος Κεδίκογλου

-Γιώργος Κωτσός

-Στέφανος Γκίκας

-Σάββας Χιονίδης

-Κωνσταντίνος Σκρέκας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.