Ενήλικοι στο Δωμάτιο, πρεμιέρα: Πώς έκλεψε την παράσταση η σύζυγος Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου. Βραβείο [φωτο]

Πώς έκλεψε την παράσταση στην πρεμιέρα της ταινίας Ενήλικοι στο Δωμάτιο η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου;

Πρεμιέρα έκανε το νέο φιλμ του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», που βασίστηκε στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και αφορά στην οπτική του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Το «παρών» στην πρεμιέρα της ταινίας Ενήλικοι στο Δωμάτιο (την οποία σινεφίλ έχουν βαθμολογήσει κάτω από τη βάση) έδωσε και ο ίδιος ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25 συνοδευόμενος από την γυναίκα του, Δανάη Στράτου η οποία επέλεξε ένα κατάμαυρο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ προκειμένου να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της ταινίας. Εκεί και η Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα.

Στις «Νύχτες πρεμιέρας» φυσικά βρέθηκαν και οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τον Αλέξη Τσίπρα (Αλέξανδρος Μπουρδούμης) και τον Γιάνη Βαρουφάκη (Χρήστος Λούλης), αλλά και οι: Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου και Γιώργος Χωραφάς.

Δόθηκε βραβείο στον Κώστα Γαβρά:

Την ίδια ώρα, ο Ελληνας σκηνοθέτης παρέλαβε το βραβείο «Γιώργος Τζιώτζιος» για το σύνολο της προσφοράς τόσο στον κινηματογράφο όσο και στον πολιτισμό.

«Για μένα είναι απόψε μια πολύ ειδική βραδιά. Μια βραδιά που δεν ξέρω πώς να τη χαρακτηρίσω. Ισως να πω παράδοξη. Εχω βρεθεί σε βραδιές σαν και αυτή. Ωστόσο, καμία δεν μοιάζει με τη σημερινή. Γιατί είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κοινό βλέπει μία ταινία μου, ενώ ήδη ξέρει την ιστορία που θα αφηγηθώ. Καθένας από εσάς έχει δει το φιλμ το δικό του, το έχει σκεφτεί. Και το καταλαβαίνω.

Πάνε δέκα χρόνια που ζείτε σε αυτή την κατάσταση και με όλους αυτούς τους χαρακτήρες και τα ξέρετε σχεδόν όλα. Γι’ αυτό ήθελα απόψε να σας παρακαλέσω να δείτε το δικό μου φιλμ, την ιδέα μου πάνω σε αυτή την κατάσταση που ξέρετε πολύ καλά, αφήνοντας το δικό σας για λίγο στην άκρη. Και ύστερα να κάνετε τη σύγκριση και να το συζητήσετε. Η παράκληση που σας κάνω είναι να το δείτε χωριστά», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι κατά την παραλαβή του βραβείου «Γιώργος Τζιώτζιος», ο Κώστας Γαβράς κάλεσε στη σκηνή τους πρωταγωνιστές της ταινίας, αλλά και τον ίδιο τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Χωρίς αυτούς, χωρίς τη βοήθεια των ηθοποιών, των συνεργατών μου και των τεχνικών που βρίσκονται απόψε μέσα στην αίθουσα, δεν θα γινόταν ποτέ αυτή η ταινία», συνέχισε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.