Δανάη Στράτου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της ταινίας “Ενήλικοι στο δωμάτιο”, τι φόρεσε

Τι φόρεσε η Δανάη Στράτου στο κόκκινο χαλί;

Πρεμιέρα έκανε χθες η τελευταία ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να δίνει το παρών συνοδευόμενος από την σύζυγό του δίπλα στους πρωταγωνιστές, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Στην ταινία που πραγματεύεται την περίοδο της κρίσης του 2015, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης, πρωταγωνιστούν ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (υποδύεται τον Αλέξη Τσίπρα) και ο Χρήστος Λούλης (στον ρόλο του πρώην υπουργού).

Το καστ της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τς Βενετίας
Πώς «γεννήθηκε» η ταινία

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας, οι συντελεστές της μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου, με τον Κώστα Γαβρά να εξηγεί πώς κατέληξε να γράψει το σενάριο. Όπως είπε: «Η ιδέα για μια ταινία για την ελληνική κρίση υπήρχε ήδη από το 2007, όταν ο Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι, πολύ πριν ξετυλιχθεί το δράμα, μου είπε η Ελλάδα οδεύει προς την καταστροφή. Μου εξήγησε ακριβώς τι θα συνέβαινε και δυο χρόνια αργότερα, πράγματι, ξεκίνησε η κρίση. Άρχισα να συλλέγω πληροφορίες για να καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Στο κεφάλι μου είχα την ιδέα να κάνω μια ταινία γι’ αυτό το θέμα, χωρίς να έχω μια δραματική κατεύθυνση ακόμα, ώσπου η Μισέλ (Ρέι Γαβρά, παραγωγός και σύζυγος του Κώστα Γαβρά), μου έστειλε ένα άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη και είπα, αυτό είναι η ταινία.

Συναντηθήκαμε πολλές φορές με τον Βαρουφάκη, μου μίλησε, μου εξήγησε, μου έβαλε ν’ ακούσω ηχογραφήσεις που είχε κάνει από το Eurogroup ο ίδιος γιατί ακόμα δεν υπήρχαν ντοκουμέντα στη δημοσιότητα. Μου είπε ότι θα έγραφε ένα βιβλίο, του είπα θα το διαβάσω και θα δούμε.

Μου έστελνε κεφάλαιο-κεφάλαιο. Και όταν ολοκληρώθηκε είπα, ναι, αυτό θα είναι η ταινία. Αυτή η συνομιλία διήρκεσε τρία χρόνια. Έγραψα το σενάριο, ξεκινήσαμε το κάστινγκ και την αναζήτηση χρημάτων».

Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την πρεμιέρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, που εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας συνοδευόμενος από την σύζυγό του, εικαστικό Δανάη Στράτου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φωτογραφήθηκε δίπλα στον Κώστα Γαβρά, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τον Χρήστο Λούλη και την Βαλέρια Γκολίνο (που υποδύεται την Δανάη Στράτου). Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, δεν δίστασε να ποζάρει με την σύζυγό του δίπλα στα alter ego τους.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ποζάρει με το alter ego του στην ταινία, τον Χρήστο Λούλη
Εντυπωσιακή η Δανάη Στράτου
Τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης όσο και η Δανάη Στράτου έλαμπαν και χαμογελούσαν στους φωτογράφους, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να επιλέγει να εμφανιστεί χωρίς γραβάτα, με ένα μαύρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο ενώ η σύζυγός του ήταν εντυπωσιακή.

Η Δανάη Στράτου επέλεξε να φορέσει ένα θαλασσί μακρύ φόρεμα με μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια στο μπούστο – έναν ασημένιο, μεταλλικό μαίανδρο που συγκρατούσε το στράπλες φόρεμα, ενώ τα μαλλιά της, τα είχε πιασμένα σε κότσο.

Η Βαλέρια Γκολίνο, που την υποδύθηκε εμφανίστηκε με μια μαύρη μακριά τουαλέτα με παγέτες στο πάνω μέρος ο Χρήστος Λούλης (που υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη στην ταινία) με ένα μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και παπιγιόν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.