Αυτή είναι η λίστα νηπιαγωγείου που έχει προκαλέσει σάλο: Πού είναι το επίμαχο νηπιαγωγείο

Που είναι το νηπιαγωγείο όπου έδωσαν την απίστευτη λίστα νηπιαγωγείου που έχει προκαλέσει σάλο;

Η λίστα προέρχεται από νηπιαγωγείο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με την οποία ζητείται από τους γονείς να προσκομίσουν κάποια πράγματα στο σχολείο

Σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο μετά την ανάρτηση μιας λίστας από νηπιαγωγείο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με την οποία ζητείται από τους γονείς να προσκομίσουν κάποια πράγματα στο σχολείο.

Στη λίστα νηπιαγωγείου που αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook «Όλα τα Παιχνίδια για Όλα τα Παιδιά» ο συγγραφέας ζητά από τα αγόρια να φέρουν ένα παιχνίδι που τους αρέσει, ενώ «προσφέρει» στα κορίτσια τις εξής τρεις επιλογές: 1 σετ κουζινικά ή πλαστικά φρούτα ή ζωάκια.

«Εμφυλος διαχωρισμός στα παιχνίδια. Σε λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο: τα κορίτσια μπορούν να έχουν μόνον ”σετ κουζινικά, ή πλαστικά φρούτα, ή ζωάκια” και τα αγόρια ό,τι τους αρέσει» αναφέρεται στη λεζάντα της ανάρτησης για τη λίστα νηπιαγωγείου, ενώ περισσότερο έντονες είναι οι αντιδράσεις που ακολούθησαν από διάφορους χρήστες του Facebook.

Κάποιοι ωστόσο προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη δασκάλα, λέγοντας ότι με τη λίστα νηπιαγωγείου έκανε κατανομή των παιχνιδιών που θα μαζέψει το νηπιαγωγείο.

«Φυσικά, το πατριαρχικό πρότυπο το οποίο ακολουθεί η δασκάλα το περνάει στους μαθητές της γιατί έτσι πρέπει,το κορίτσι/γυναίκα να είναι δούλα να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και να φροντίζει τα πάντα,και το αγόρι/άντρας ότι θέλει. Πφφφφ», γράφει κάποιος, ενώ άλλος χρήστης κάνει λόγο για «απαρχαιωμένες αντιλήψεις έχει ο/η συγγραφέας της λίστας».

«Πόσο ρατσισμό διδάσκουμε? Υ.Γ. Είμαι εκπαιδευτικος», γράφει ένας άλλος.

«Πολύ απλά έτσι οργανώνει η δασκάλα την εισροή των παιχνιδιών έτσι ώστε να υπάρχει αναλογία βάσει παιδιών και σωστή κατανομή βάσει των ειδών….. Πολύ μεγάλη φαντασία έχουν κάποιοι!», αναφέρεται σε άλλο σχόλιο.

«Θα ήθελα να πω μια διαφορετική εκδοχή. Μήπως η νηπιαγωγός χωρίζει τα παιδιά σε δυο εύκολες κατηγορίες π.χ. αγόρια κορίτσια έτσι ώστε να συγκεντρώσει αρκετά από αυτά που χρειάζονται στις γωνιές. Εμφυλος διαχωρισμός θα ήταν αν έλεγε π.χ. αγόρια αυτοκίνητα,κορίτσια κουζινικά. Ας μην γινόμαστε δικαστές χωρίς να γνωρίζουμε το σκεπτικό».

Δείτε την επίμαχη λίστα νηπιαγωγείου:

ΕΜΦΥΛΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Σε λίστα υλικών για το νηπιαγωγείο: τα κορίτσια μπορούν να έχουν μόνον ''σετ κουζινικά, ή πλαστικά φρούτα, ή ζωάκια'' και τα αγόρια "ότι τους αρέσει" .

Gepostet von Ολα τα Παιχνιδια για Ολα τα Παιδια am Dienstag, 17. September 2019

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.