Τάκης Σπυριδάκης Κηδεία: Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και οι κόρες του. Ποιοι διάσημοι βρέθηκαν [φωτο]

Σήμερα η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού Τάκη Σπυριδάκη

Κηδεία Σπυριδάκη: Με πόνο ψυχής συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συνόδευσαν τον Τάκη Σπυριδάκη στην τελευταία του κατοικία.

Ο Τάκης Σπυριδάκης, που τόσο αγαπήσαμε μέσα από τους εκλεκτούς του ρόλους τόσο στην μικρή οθόνη όσο και στον κινηματογράφο, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών το Σάββατο (14-09), νικημένος από τον καρκίνο.

Η μάχη με τον καρκίνο:

Ήταν Δεκέμβριος του 2017 όταν ο Τάκης Σπυριδάκης είχε μιλήσει πρώτη φορά για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την υγεία του.

Ο Τάκης Σπυριδάκης καλεσμένος τότε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα είχε αποκαλύψει:

«Ένα χρόνο πριν έμαθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα κάποια συμπτώματα με την έννοια του ότι δεν μπορούσα να φάω καλά. Πίστευα ότι ήταν ένα σύμπτωμα από τη δουλειά μας, το άγχος μας, αλλά τι άγχος.

Έκανα μια δουλειά στο θέατρο που πήγαινε εξαιρετικά καλά και πάει ακόμα. Δεν πήγα στον γιατρό. Με την επιμονή της πρώην συζύγου μου, που διατηρούμε μια εξαιρετική σχέση, πήγα σε ένα γιατρό που μου ανακοίνωσε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει…

Του είπα ότι είμαι μεγάλος άνθρωπος και θα ήθελα να μην μιλάμε περιφραστικά, να μην μιλάμε με μισόλογα και να μου πει ότι είναι για να ξέρω κι εγώ τι να κάνω και να πάρω τις αποφάσεις μου.

Πήρα τη γυναίκα μου και πήγαμε σε ένα μπαράκι, χτύπησα τέσσερα ουίσκι απανωτά, κάπνισα κι ένα πακέτο τσιγάρα και είπα από μέσα μου μερικά πράγματα, δεν τα εξομολογήθηκα σε κανέναν. Όταν πήγα σπίτι, ζήτησα απλώς να δω τα παιδιά μου, να κάνουμε μια κουβέντα για να μην τους έρθει απότομα.», είχε πει καταλήγοντας:

«52 μέρες μέσα στο νοσοκομείο, τα είδα όλα. Εκείνο που με έκανε πολλές φορές να δακρύσω ήταν οι συνάδελφοι που ήταν δίπλα μου. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν συνέχεια εκεί, καθόταν σε μια καρέκλα ο άνθρωπος και ξενυχτούσε, που μέχρι τότε είχαμε πει μόνο ένα γεια.

Ήταν συγκινητικό, που μάλλον σημαίνει πως όλα αυτά τα χρόνια κάτι καλό έχω κάνει σε αυτό τον χώρο», είχε πει ο Τάκης Σπυριδάκης.

Ο χωρισμός και η σχέση με τις κόρες του:

Ο Τάκης Σπυριδάκης είχε αποκτήσει δυο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, τις οποίες λάτρευε.

«Έχουμε εξαιρετική σχέση. Τα κορίτσια μου είναι όλη μου η ζωή», είχε πει ο ίδιος όταν για πρώτη φορά είχε αναφερθεί στο χωρισμό του.

Η καριέρα και οι σπουδαίες συνεργασίες:

Ο Τάκης Σπυριδάκης είχε συμμετάσχει σε 13 ταινίες, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο πραγματοποίησε το 1994 με την ταινία “Ο Κήπος του Θεού”, της οποίας έγραψε και το σενάριο.

Η ταινία τιμήθηκε με 7 κρατικά βραβεία ποιότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο Τακης Σπυριδάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη ερμηνεύοντας έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας “Γλυκιά Συμμορία”, σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη (1983).

Για την ερμηνεία του εκείνη, ο Τάκης Σπυριδάκης απέσπασε το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον ίδιο χρόνο. Αξιοσημείωτη ήταν και η δεύτερη συμμετοχή του, στη “Λούφα και Παραλλαγή” του Νίκου Περάκη (1984).

Ακολούθησαν η “Πρωινή Περίπολος” (Νίκος Νικολαΐδης, 1986), “Προστάτης Οικογένειας” (Νίκος Περάκης, 1997), “Αυτή η Νύχτα Μένει” (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 1999), “Μαύρο Γάλα” (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999), “Κανείς δεν χάνει σε Όλα” (Διονύσης Γρηγοράτος, 2000), “Φτηνά Τσιγάρα” (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2000), “Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου” (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 2002), “Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο” (Νίκος Περάκης, 2005), “Ισοβίτες” (Θόδωρος Μαραγκός, 2008) και “4 Μαύρα Κοστούμια” (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2009).

Το 1989 ο Τάκης Σπυριδάκης έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους “Βέρα Κρουζ”, που απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο αντίστοιχο Φεστιβάλ, τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Ταινιών της Γαλλίας, το 1990.

Η επιθυμία της οικογένειας:

Οι δυο του κόρες μέσα από μια λιτή ανακοίνωση στο facebook ζήτησαν από τα Μέσα να σεβαστούν το πένθος και να τους επιτρέψουν να γίνει η κηδεία σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

«Σας ευχαριστούμε όλους για τα συλλυπητήρια. Δυστυχώς τα μέσα προχώρησαν και σε δημοσίευση των πληροφοριών για τον τόπο της κηδείας του πατέρα μας παραβιάζοντας την επιθυμία μας να παραμείνουν σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η οικογένεια σας παρακαλεί να σεβαστείτε την κατάσταση, την θλίψη και το πένθος μας και να παρευρεθούν μόνο τα άτομα που επιθυμούμε».

Σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας, δεν παραστήκαμε στην κηδεία, ωστόσο στο τελευταίο “αντίο” του Τάκη Σπυριδάκη βρέθηκαν οι επώνυμοι φίλοι του, ανάμεσα σε αυτούς ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο Ηλίας Βαλάσσης, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Πετρος Φιλιππίδης οι οποίοι έφτασαν μαζί, ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Τραγικές φιγούρες η πρωην σύζυγός του, η οποία κρατούσε από το χέρι τις κόρες τους και με δάκρυα στα μάτια “αποχαιρετούσαν” τον αγαπημένο τους πατέρα.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Καλό Παράδεισο Τάκη Σπυριδάκη!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.