Φαίη Νικητοπούλου: Γιατί πραγματικά παραιτήθηκε η γραμματέας ΟΝΝΕΔ Πεντέλης. Σάλος με ρατσιστική επιστολή

Γιατί παραιτήθηκε η Φαίη Νικητοπούλου;

Σε παραίτηση οδηγήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου μετά τη ρατσιστική επιστολή που έστειλε στον υπ. Προστασίας του Πολίτη. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έλαβε την παραίτηση της Φαίης Νικητοπούλου, την οποία και έκανε δεκτή.

Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες.

Η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίη Νικητοπούλου μετά την παραίτησή της παραπέμπεται στο πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ.

ΝΔ: Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις της:

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης καταδίκασε ευθέως και κατηγορηματικά την επιστολή της προέδρου ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

«Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, αλλα αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θεμα αυτο έχει επιληφθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος» ανέφερε ο κ. Γαϊτάνης.

Η ρατσιστική επιστολή:

Αφορμή ήταν η επιστολή που έστειλαν προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, διατυπώνοντας την αντίθεσή της στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Όπως ανέφεραν η παρουσία προσφύγων και μεταναστών «θα προσελκύσει εγκληματίες» και πως «ακόμη και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα;».

Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης στην επιστολή της έκανε λόγο για το ενδεχόμενο εμφάνισης πανδημιών όπως η φυματίωση και η ευλογιά, ότι οι ανήλικοι μετανάστες θα πειράζουν σεξουαλικά τα κορίτσια γιατί «τις θεωρούν χαλαρών ηθών λόγω διαφορετικού ντυσίματος».

«Θα πρέπει κι εμείς για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας να τους φορέσουμε μαντίλες; Δεν θα δεχτούμε την αλλοίωση του πατρογονικού μας πολιτισμού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σε άλλη ανάρτηση το βράδυ του Σαββάτου, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης έγραψε: «Για να προλάβουμε τα σχόλια και τις ανησυχίες κάποιων κακοπροαίρετων, δηλώνουμε απερίφραστα ότι στηρίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνησή του ως τη μοναδική ελπίδα για τη χώρα μας.

Εμείς έχουμε μάθει οτιδήποτε γίνεται νόμος ή άλλη διοικητική απόφαση από τις Κυβερνήσεις της χώρας μας, πόσο μάλλον αυτής που εμείς στηρίζουμε, να το αποδεχόμαστε, να σιωπούμε και να ζούμε με αυτό. Στα πλαίσια της διαβούλευσης, ζητούμε τα δίκαια αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη μας και κατανόηση για τις ευαισθησίες που αφορούν στην καθημερινότητά μας».

Το «άδειασμα» της ΟΝΝΕΔ:

Μετά το σάλο που ξέσπασε η Κεντρική Οργάνωση της ΟΝΝΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση «αδειάζοντας» την Οργάνωσης Νέων της ΝΔ στην Πεντέλη.

«Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα.

Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις. Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού.

Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.