Μητσοτάκης: Πότε και γιατί σχεδιάζει να αιφνιδιάσει με διπλές εκλογές. Κίνηση με υψηλό ρίσκο, κίνδυνοι

Πότε και γιατί σχεδιάζει να αιφνιδιάσει με Εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Μαξίμου περιλαμβάνεται διπλή εκλογική αναμέτρηση μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με ρεπορτάζ του kontranews.gr.

Με την υψηλού ρίσκου αυτή κίνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να κάψει την απλή αναλογική ενώ παράλληλα πιστεύει ότι μια νέα εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.

Το σενάριο της διπλής εκλογικής αναμέτρησης είναι επιβεβλημένο, σύμφωνα με τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση στο διάστημα μέχρι τον Μάιο δεν πρόκειται να πάρει κανένα αντιλαϊκό μέτρο.

Αντίθετα, με μία σειρά κινήσεις όπως η νομοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού για τη ρύθμιση των χρεών στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες, θα επιδιώξει να εγκλωβίσει το μικρομεσαίο ακροατήριο.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αιφνιδιάσει με διπλές εκλογές, σε βάθος χρόνου κάθε ενδεχόμενο προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία θα είναι παρακινδυνευμένο.

Αν παρέλθει ένας χρόνος διακυβέρνησης, τότε η αντιπολίτευση θα έχει συνέλθει από την εκλογική ήττα, ενώ η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνδρομο της φθοράς.

Στο Μαξίμου μετράνε ήδη το κόστος που θα έχει μεσοπρόθεσμα η διαχείριση του προσφυγικού και άλλα θέματα καθημερινότητας. Ο πολιτικός σχεδιασμός της ΝΔ στηρίζεται αποκλειστικά στην εκμετάλλευση της συγκυρίας που διαμορφώθηκε μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Γι’ αυτό η άποψη να στηθούν κάλπες τον Μάιο, πριν συνέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν αρχίσει η φθορά για την κυβέρνηση, κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Το σενάριο αυτό θα καεί μόνο από ενδεχόμενα απρόβλεπτα γεγονότα.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι εντολές που έχει δώσει το Μαξίμου σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη είναι να πάρουν όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν θετικό πρόσημο το επόμενο εξάμηνο και να αφήσουν τα σκληρά μέτρα που προκαλούν πολιτικό κόστος για αργότερα.

Ακολουθούν δηλαδή την αντίστροφη τακτική από κάθε κυβέρνηση. Γιατί όλες οι κυβερνήσεις μας είχαν συνηθίσει να παίρνουν στην αρχή της θητείας τους, όταν ακόμα έχουν νωπή την λαϊκή εντολή τα μέτρα που έχουν πολιτικό κόστος και να αφήνουν για το τέλος της τετραετίας τις θετικές πρωτοβουλίες.

Η Νέα Δημοκρατία, που κινείται με άξονα τη στρατηγική του εκλογικού αιφνιδιασμού, λαμβάνει όλα τα θετικά μέτρα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης.

Στα σχέδια του Μαξίμου είναι να δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, να γίνει ένας ευνοϊκός νόμος ρύθμισης των χρεών για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα προκειμένου να στήσει δύο διαδοχικές αναμετρήσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει ήδη να αντιλαμβάνονται τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ΝΔ και γι’ αυτό επιχειρούν να δώσουν τέλος στην εσωστρέφεια με το επικείμενο συνέδριο που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότηση και τη διεύρυνση του κόμματος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.