Άγνωστος έδωσε 1 εκατ. ευρώ για τον Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη: Ποιος λένε ότι είναι

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε αυτό το τεράστιο χρηματικό ποσό για τον Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη.

Η μεγάλη δωρεά για τον Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη έγινε μόλις τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Προκαλεί εντύπωση τόσο το ποσό της δωρεάς, όσο και η ταυτότητα του χρυσού χορηγού.

Στη Βοστόνη θα ταξιδέψει το επόμενο διάστημα ο 18 μηνών, Παναγιώτης-Ραφαήλ.

Ο μικρός Παναγιωτης Ραφαηλ Γλωσσιωτης που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ με την ελπίδα ότι θα του χορηγηθεί η γονιδιακή θεραπεία.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για να γίνει πραγματικότητα το ταξίδι του Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστόνη μαζεύτηκαν από απλούς πολίτες, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 2,5 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν, ένας άγνωστος έδωσε 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το τεράστιο αυτό ποσό για τον Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Οκτωβρίου. Τα στοιχεία του συγκεκριμένου ατόμου δεν τα γνωρίζει ούτε η οικογένεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαδίκτυο, ο άγνωστος χορηγός είναι μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος με δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει τη δωρεά στον Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη ήταν να παραμείνει ανώνυμος, κάτι στο οποίο συμφώνησε με τον σύλλογο ασθενών MDA που διαχειρίζεται τα χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η φαρμακευτική εταιρεία Novartis που έχει το φάρμακο για τον Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη έχει επισημάνει ότι σεβόμενη το ισχύον νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της χώρας δεν θα σχολιάσει περαιτέρω την υπόθεση, καθώς μόνο οι θεράποντες γιατροί μπορούν να μιλήσουν για τους ασθενείς και την παροχή θεραπευτικών λύσεων.

«Σκοπός μας είναι να βοηθάμε τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα να ζουν περισσότερο και με καλύτερη ποιότητα ζωής. Γι’ αυτό είμαστε πάντα σε συνεχή διάλογο με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς παρέχοντας επιστημονική πληροφόρηση και υποβάλλοντας προτάσεις με στόχο την από κοινού εξεύρεση λύσεων προς όφελος των ασθενών» καταλήγει η ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.